Saudijska Arabija traži fudbalere preko interneta, evo kako se možete prijaviti

Cristiano Ronaldo, Jordan Henderson, N’Golo Kante, Karim Benzema i Fabinho samo su neki od primjera fudbalera koji su “slijedili poziv novca” da igraju u Saudijskoj Pro ligi. Međutim, uskoro bi trebala s takmičenjem započeti i 3. saudijska liga i to – od nule.

Fudbalska lopta @freepik.com

Naime, na internetu se pojavio oglas u kome se traže fudbaleri za trećeligaške klubove u Saudijskoj Arabiji. Španska platforma “Futbol Jobs” traži igrače za svaku poziciju koji su voljni da igraju u saudijskoj trećoj ligi.

Plata + osiguran smještaj

“Prvenstveno tražimo fudbalere bez kluba. Jedini uslovi su postojeći profil na Transfermarkt stranici i video koji prikazuje talenat. Ako je prijava uvjerljiva, bit ćete kontaktirani”, navodi se u oglasu.

Iako nije jasno o kojim klubovima se radi, oglas za posao fudbalera uključuje platu između 3.000 i 4.000 dolara mjesečno, a fudbalerima će biti stavljena na raspolaganje i kuća.

Podsjetimo, “Futbol Jobs” je španska kompanija koja djeluje kao platforma za zapošljavanje u fudbalu. Osim za fudbalere, postoje oglasi i za druga radna mjesta u fudbalskom sektoru, poput fizioterapeuta i sličnih zanimanja, pa čak i za direktore nacionalnih saveza.

Objavi komentar

0 Primjedbe