Ipak ništa od 1.000 KM minimalne plate od 1. januara 2024. godine

Iako je još 11. oktobra ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH Vojin Mijatović (SDP BiH) kazao da će u ovom dijelu Bosne i Hercegovine od 1. januara 2024. godine minimalna plata iznositi 1.000 KM, jučer ga je demantovao upravo njegov stranački predsjednik.

Nermin Nikšić @YouTube

“Službeno mogu poslati poruku da će od 1. januara 2024. godine Federacija BiH krenuti sa primjenom velikog seta fiskalnih zakona, pri čemu ćemo imati najveću minimalnu platu u regiji u iznosu od 1.000 KM“, kazao je Mijatović tokom jedne prošlomjesečne međunarodne konferencije u Crnoj Gori.

Od 1. aprila 2024. godine!?

Međutim, gostujući 17. novembra u programu “Face” televizije, Nermin Nikšić, premijer FBiH i predsjednik SDP-a BiH, kazao je da taj proces ipak ne može biti implementiran tako brzo, odnosno “preko noći“.

“Mislim da će biti do prvog kvartala, jer je ovo historijska reforma i mora se voditi računa o svemu. To su stvari koje iziskuju neko vrijeme“, kazao je federalni premijer, dodajući na kraju da će Bosna i Hercegovina sljedeće godine otplaćivati najveću ratu vanjskog duga.

Objavi komentar

0 Primjedbe