Direktor škole dobio otkaz zbog pola šoljice kafe

Direktor jedne škole dobio je otkaz nakon što je uhvaćen u pokušaju da ukrade pola šoljice kafe više nego što je platio.

Džezva za kahvu @freepik.com

Ovaj 59-godišnji muškarac iz Japana optužen je da je sebi sipao veću šoljicu kafe od standardne, koja inače košta 1,25 dolara, piše "Insider".

Disciplinski postupak

U junu 2023. godine, tokom pauze za ručak, shvatio je da osoblje prodavnice nije primijetilo kada je naručio veliku kafu iako je platio običnu, objavili su lokalni mediji pozivajući se na izvještaj Vijeća za obrazovanje prefekture Hyogo. Direktor škole je rekao da je tokom godine sedam puta sipao sebi više kafe nego što je platio, sve dok ga u decembru nije uhvatio radnik prodavnice i pozvao policiju, prenosi "Yomiuri TV".

Zbog ove činjenice direktor je 30. januara disciplinski razriješen dužnosti, saopšteno je iz Odbora za obrazovanje.

Izvinjenje učenicima

Direktor škole se izvinio učenicima i njihovim porodicama u pisanoj izjavi odboru, navodeći da je njegova uloga da daje primjer i podstiče disciplinu.

Nadležno Tužilaštvo je ipak odlučilo da ne podigne optužnicu.

Ovo nije prvi put da su kupci u Japanu uhvaćeni u pokušaju da varaju kako bi dobili više kafe. U januaru 2021. godine policija u gradu Kumamoto uhapsila je 60-godišnjeg muškarca optuženog da je sebi više puta sipao kafu u vrijednosti od 1,35 dolara, iako je platio samo 0,70 dolara, piše "Japan Times".

Objavi komentar

0 Primjedbe