Kćerka tabletama uspavala oca i ostavila ubicama otključana vrata od kuće

Nakon što je tijelo Saše Kulušića pronađeno 30. januara u šumi u blizini izletišta Preslica kod Doboja, vezanih ruku i nogu, te očiju i usta oblijepljenih selotejp trakom, sve više novih činjenica ovog svirepog ubistva dospijeva u javnost.

Saša Kulišić @Facebook

Bh. mediji su danas objavili da su tablete, sa kojima je Saša danima trovan, kupila V. M., sestra njegove supruge Andree Kajganić (32).

Podsjetimo, Andrea Kajganić i njen ljubavnik Dražen Lazarević (19) do detalja su isplanirali monstruozno ubistvo Kulišića, a u svoj pakleni plan uključili su i Sašinu 14-godišnju kćerku.

Kajganić i Lazarević

Odmah nakon hapšenja djevojčici je određen pritvor, a Okružni sud u Doboju naredio je da u pritvoru ostaju i ljubavnici koji su sve isplanirali, piše "Srpskainfo".

Naime, Kajganić i Lazarević su dogovorili sa maloljetnom Sašinom kćerkom da ona 29. januara u popodnevnim satima usitni veći broj tableta "Treana" jačine 10 mg, a koje je, kako navodi Okružni sud u Doboju, kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na njihovu molbu, te je iste pomiješala sa vodom.

Siva selotejp traka

"U dogovoru sa osumnjičenima, maloljetna K.A. (14) je u večernjim satima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode, u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta, napravila limunadu koju je dala ocu u namjeri da ga tako omami i uspava, a koje tablete su ona i majka i u ranijem periodu davale oštećenom a da on za to nije znao", navode iz PU Doboj.

U saopštenju se navodi da je, nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je Kulišić zaspao, djevojčica ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli u unutrašnjost kuće, nakon čega su po ulasku u unutrašnjost djevojčici rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata.


"Osumnjičeni su ušli u sobu gdje je spavao Kulišić vezavši ga na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke su mu vezali kanapom i selotejp trakom pri tom mu zadavši par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta, gdje su mu osumnjičeni zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predjelu stomaka te ga usmrtili", pojasnili su iz Okružnog suda u Doboju.

Objavi komentar

0 Primjedbe