Nije Elon Musk: Svijet sada ima novog najbogatijeg čovjeka


Prošle sedmice, novi lider na listi najbogatijih ljudi svijeta doživio je nevjerovatan porast svog ličnog bogatstva, čime je dospio u žižu javnosti.

Elon Musk @YouTube

Bernard Arnault, šef "Louis Vuitton Moët Hennessy" (LVMH /Louis Vuitton Moët Hennessy), pretekao je Elona Muska i sada je najbogatija osoba na svijetu, prenosi "Euronews".

Forbes rang-lista

Prema najnovijoj Forbesovoj rang-listi "milijardera u realnom vremenu", Arnaultova neto vrijednost sada iznosi nevjerojatnih 207,6 milijardi dolara (191,5 milijardi eura), ispred Muskovih 204,7 milijardi dolara (188,74 milijardi eura).

Prošle sedmice, Arnault je doživio izvanredan porast svog bogatstva - u petak je njegova neto vrijednost porasla za 22,7 milijardi dolara (20,9 milijardi eura) u samo jednom danu, što odgovara značajnom skoku od 12,3%. Nasuprot tome, bogatstvo Elona Muska palo je za 18 milijardi dolara (16,6 milijardi eura) prethodnog dana, što odgovara smanjenju njegove neto vrijednosti od 8,1%.

Skok u prodaji

Sa svojim prestižnim portfeljem brendova, uključujući poznata imena kao što su Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi i Tiffany & Co, konglomerat LVMH doživio je značajan skok u prodaji, dostigavši ​​impresivnih 86,2 milijarde eura za cijelu 2023. godinu.

Tim povodom Arnault je dao opreznu, ali optimističnu prognozu: "Iako ostajemo na oprezu u trenutnom kontekstu, ulazimo u 2024. sa povjerenjem, uz podršku naših vrlo poželjnih brendova".
Francuski milijarder je takođe izrazio očekivanje da će 2024. biti inspirativna i izuzetna godina, ističući učešće LVMH-a na ovogodišnjim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Objavi komentar

0 Primjedbe