Prvi uništeni američki tenk "Abrams" u Ukrajini biće postavljen ispred američke ambasade u Moskvi!?

Glavni urednik ruskog magazina "National Defence" i poznati vojni analitičar, Igor Korotčenko, predložio je da se prvi američki tenk "Abrams" uništen u ratnoj zoni u Ukrajini izloži ispred zgrade američke ambasade u Moskvi.

Uništeni i zarobljeni američki tenk "M1 Abrams" u Ukrajini @YouTube

"Mislim da je to interesantno prvenstveno sa stanovišta proučavanja prednosti i mana i eventualno detaljnijeg proučavanja dizajna i karakteristika. Drugi aspekt je čisto simboličan - imao bi i veliki psihološki značaj da se donese takva odluka. Svi vodeći američki TV kanali bi to pokazali", rekao je Korotčenko za "TASS".

Bitka kod Avdijevke

On je dodao da je ovaj tenk, kao i svako drugo oklopno vozilo, ranjiv. "Ovo nije neko magično oružje koje je apsolutno zaštićeno i neranjivo. Ruske jedinice proučavale su zapadnu tehnologiju u iščekivanju njenog dolaska na front sa stanovišta slabosti i ranjivosti. Biće još desetine oštećenih i uništenih američkih oklopnih vozila ovog tipa", dodao je ruski stručnjak.

Guverner dijela okupirane Hersonske oblasti Vladimir Saldo objavio je u ponedjeljak uništavanje tenka "Abrams" u pravcu Avdijeke od strane vojnika ruske 15. samostalne motorizovane brigade.

Ranjivi na frontu

Podsjetimo, krajem septembra 2023. godine "New York Times" je objavio da je prva serija tenkova "Abrams" stigla u Ukrajinu.

Sredinom oktobra, predstavnik Komande američke vojske za Evropu i Afriku, pukovnik Martin O'Donnell, rekao je za ukrajinski portal "Freedom" da su SAD isporučile Ukrajini cijelu unaprijed obećanu seriju od 31 tenka "Abrams". Od tada, međutim, tehnika nije viđena na frontu. Početkom januara 2024. magazin "Forbes" je primijetio da Ukrajina ne koristi američke tenkove "M1 Abrams" na frontu zbog njihove ranjivosti.

Objavi komentar

0 Primjedbe