Putin će biti likvidiran, ubiće ga zbog novca

Historičar, istraživač Nacionalne akademije nauka Ukrajine i vojni oficir Oleksandr Alferov uvjeren je da će ruski predjsenik Vladimir Putin biti likvidiran.

Vladimir Putin @YouTube

"Ruski lider je prešao svaku granicu, tamošnja elita je u suštini ostala bez posla, pod sankcijama su i sada mogu da zarađuju samo na domaćem tržištu - od gasa i nafte", kazao je Alferov u intervju za "RBC- Ukrajina". 

"Mrvice sa stola"

Prema njegovim riječima, privrednici u Ruskoj Federaciji "shvaćaju da je njihov profit vezan za mrvice sa stola".

"Uvjeren sam da će Putin biti eliminisan. Cijeli ruski sistem je izgrađen na činjenici da postoji vođa-gospodar, a on počinje osjećati da se miješa u elite... najvjerovatnije Putin neće umrijeti prirodnom smrću", smatra ukrajinski stručnjak.

U Ruskoj Federaciji Putin je na vlasti više od 20 godina, a jednim od njegovih glavnih "dostignuća" može se nazvati početak krvavog rata punih razmjera protiv Ukrajine, koji on nije ni nazvao ratom, već ga je maskirao terminom "specijalna vojna operacija". 
U međuvremenu su mnoge države svijeta uvele sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, a pojedini analitičari su uvjereni da će Putin biti fizički eliminisan ako izgubi rat u Ukrajini.

Objavi komentar

0 Primjedbe