Dobila je milione na lutriji, ali i dalje radi svoj posao

Šta bi ste vi učinili kada bi osvojili milione na lutriji? Jedna je žena pokazala svima šta je za nju zapravo smisao života, odnosno na koji je način novac (nije) promijenio.

Novac @unsplash.com

Uprkos dobitku na lutriji, Ruth Breen (45), babica iz engleskog industrijskog grada Wigana, odlučila je zadržati svoj posao. Naime, ona je prije deset godina osvojila milion funti, što bi danas iznosilo nešto manje od 1,13 miliona eura.

"Puno se toga promijenilo u posljednjih deset godina, a opet ne toliko", kazala je Breen za britanske medije. Dodala je da joj je dobitak najviše omogućio da skrati radno vrijeme i provodi više vremena sa svojom kćerkom.

"Ostala sam skromna"

"Mnogo sam putovala svijetom zajedno sa kćerkom, ali sam nakon osvojenog novca ostala i dalje skromna. Mislim da mi posao pomaže u tome", dodala je Breen.

Kazala je da joj je obuka za posao babice bila teška, ali i pored svega ona i dalje voli svoj posao.

"Ne predstavljam se i ne kažem: 'Oh, ja sam ona koja je osvojila milion prije deset godina'", dodala je. 

Pacijenti i kolege se prema njoj odnose kao i prema svakoj drugoj babici. Kako bi obilježila godišnjicu svog dobitka na lutriji, Breen je odlučila podržati dobrotvorni projekat u svom gradu za porodice koie ne mogu kupiti hranu i opremu za bebe.

Objavi komentar

0 Primjedbe