Amerikanci ipak ne vole toliko električne automobile

Ford Maverick @Twitter

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) objavljeni su pobjednici takmičenja za “Sjevernoamerički automobil godine”. Začudo, među dobitnicima nagrada uopšte nema električnih automobila.

Tako su proglašeni najbolji automobili godine u tri kategorije. Najbolji model automobila je nova “Honda Civic“, koja je pretekla “Lucid Air” i “Volkswagen Golf 8”.

“Tesle” nema među najboljima

U “crossoverima” i SUV vozilima pobjednik je “Ford Bronco”, a drugo i treće mjesto pripalo je “Hyundai Ioniq 5” i “Genesis GV70”. Konačno, najbolji “pickup godine je novi “Ford Maverick”, koji je pretekao “Rivian R1T” i “Hyundai Santa Cruz”.

Takmičenje za “Sjevernoamerički automobil godine” održava se od 1989. godine. Pobjednike bira žiri sastavljen od 60 automobilskih novinara iz SAD i Kanade. U 2021. godini najbolji su bili “Hyundai Elantra”, “Ford Mustang Mach-E” i “Ford F-150”.

Vezane vijesti

Četvrtina ljudi kasni na posao zbog čišćenja snijega sa automobila

Zimi više od polovine građana dolazi na posao kasnije nego inače, a svaki četvrti kasni na posao zbog…

Limuzina kineskih komunista zamjenjuje “Mercedes” u Rusiji

Nakon odlaska njemačkog automobilskog koncerna “Mercedes-Benz” iz Rusije, njihov će pogon biti prebačen u fabrike kompanije “Avtodom”, objavila…

“Tesla” konačno predstavio proizvodnu verziju električnog kamiona

Kompanija “Tesla” je 2017. godine predstavila projekat za električni kamion koji će svojim revolucionarnim tehnologijama potpuno promijeniti industriju.…
Total
1
Share