Amerikanci ipak ne vole toliko električne automobile

Ford Maverick @Twitter

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) objavljeni su pobjednici takmičenja za “Sjevernoamerički automobil godine”. Začudo, među dobitnicima nagrada uopšte nema električnih automobila.

Tako su proglašeni najbolji automobili godine u tri kategorije. Najbolji model automobila je nova “Honda Civic“, koja je pretekla “Lucid Air” i “Volkswagen Golf 8”.

“Tesle” nema među najboljima

U “crossoverima” i SUV vozilima pobjednik je “Ford Bronco”, a drugo i treće mjesto pripalo je “Hyundai Ioniq 5” i “Genesis GV70”. Konačno, najbolji “pickup godine je novi “Ford Maverick”, koji je pretekao “Rivian R1T” i “Hyundai Santa Cruz”.

Takmičenje za “Sjevernoamerički automobil godine” održava se od 1989. godine. Pobjednike bira žiri sastavljen od 60 automobilskih novinara iz SAD i Kanade. U 2021. godini najbolji su bili “Hyundai Elantra”, “Ford Mustang Mach-E” i “Ford F-150”.

Vezane vijesti

Veliki proizvođač automobila nestaje sa tržišta, razlog je vrlo zanimljiv

Svima poznati proizvođač automobila planira zaustaviti proizvodnju novih automobila nakon 2030. godine, potpuno mijenjajući svoj smjer razvoja, navodi…

Kako jednostavno provjeriti klima uređaj u automobilu prije ljetnih vrućina

Uključivanje klima-uređaja nakon zime/proljeća nije dovoljno da bi se osiguralo da on dovodi ohlađeni zrak u kabinu. Potrebno…

Auto sa jelkom na krovu postavio novi brzinski rekord

Ovo je već postala tradicija za američki “tuning” studio “Hennessey Performance” koji na Badnje veče na stazu izveze…
Total
0
Share