Auto sa jelkom na krovu postavio novi brzinski rekord

Brzinski rekord s jelkom na krovu automobila @YouTube

Ovo je već postala tradicija za američki “tuning” studio “Hennessey Performance” koji na Badnje veče na stazu izveze jedan od svojih najbržih automobila, postave božićno drvce na krov i pokušava postići što veću brzinu.

Trka je ove godine morala da se održi dva puta, pošto “Porsche 911 Turbo S” sa 750 konjskih snaga (KS), u vlasništvu generalnog direktora kompanije, nije oborio prošlogodišnji rekordJeepa Trackhawku” sa 1.000 KS od 291 km/h. Međutim, rješenje je ubrzo pronađeno.

“Uspjeli smo”

Direktor kompanije John Hennessy odlučio je uzeti suprugin “RS6 Avant” sa biturbo V8 motorom od 800 KS, te je sa njim testirao mogućnosti automobila bez božićne jelke. Super-karavan uspio je ubrzati do 330 km/h.

Zatim je božićno drvce postavljeno na krovni nosač audija “RS6 Avant”. Zbog povećanog aerodinamičkog otpora, brzina je bila manja, “tek” 294,5 km/h, ali je kompanija “Hennessey Performance” ipak ostvarila novi brzinski rekord.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Poplava u podzemnoj garaži uništila automobile vrijedne milione eura

Priroda je jedna od stvari koju ne možemo kontrolisati, a obilne kiše su još jednom pokazale koliko žestoke…

“Golf 9” vjerovatno nikada neće biti proizveden

Krajem 2019. godine “Golf 7” je dobio svog logičnog nasljednika u obliku “Golfa 8”, koji je trenutno najnovija…

Činjenice: Električni automobili su trenutno “veći zagađivači” od dizelaša

Zanimljivo istraživanje sprovelo je nedavno Udruženje njemačkih inženjera (VDI), u kome se poseban akcenat stavljao na proizvodni proces…
Total
26
Share