Auto sa jelkom na krovu postavio novi brzinski rekord

Brzinski rekord s jelkom na krovu automobila @YouTube

Ovo je već postala tradicija za američki “tuning” studio “Hennessey Performance” koji na Badnje veče na stazu izveze jedan od svojih najbržih automobila, postave božićno drvce na krov i pokušava postići što veću brzinu.

Trka je ove godine morala da se održi dva puta, pošto “Porsche 911 Turbo S” sa 750 konjskih snaga (KS), u vlasništvu generalnog direktora kompanije, nije oborio prošlogodišnji rekordJeepa Trackhawku” sa 1.000 KS od 291 km/h. Međutim, rješenje je ubrzo pronađeno.

“Uspjeli smo”

Direktor kompanije John Hennessy odlučio je uzeti suprugin “RS6 Avant” sa biturbo V8 motorom od 800 KS, te je sa njim testirao mogućnosti automobila bez božićne jelke. Super-karavan uspio je ubrzati do 330 km/h.

Zatim je božićno drvce postavljeno na krovni nosač audija “RS6 Avant”. Zbog povećanog aerodinamičkog otpora, brzina je bila manja, “tek” 294,5 km/h, ali je kompanija “Hennessey Performance” ipak ostvarila novi brzinski rekord.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Apple Car – o njemu se priča godinama, a niko ga vidio nije

Dionice tenološkog giganta “Apple” u protekli su petak dostigle rekordno visoku cijenu nakon izvještaja da kompanija ubrzava napore…

Kako zaštititi farbu automobila tokom zime

Ako želite da saznate kako da zaštitite farbu svog automobila tokom zime, na pravom ste mjestu. Za vas…

Finac digao u vazduh “Teslu” jer su mu popravke bile preskupe

Ako vam se auto pokvari, odvezete ga u radionicu. Barem bi mnogi tako razmišljali. Međutim, poznati finski YouTuber…
Total
26
Share