Budite oprezni: Automobili kojima se najviše vraća kilometraža

Manipulacija kilometražom na automobilu @rac.co.uk

Gotovo svaki sedmi primjerak ovog modela ima “prerađenu” kilometražu, a nepropisno prilagođena kilometraža uzrokuje da nesvjesni kupci plaćaju previše za automobile sa velikom kilometražom.

Iz tog razloga, ako kupujete polovni automobil, uvijek se preporučuje da prije predaje novca obavite provjeru prošlosti, a posebno je važno to učiniti za modele koje vam prikazujemo u listi.

Polovni automobili

Za malu naknadu, određeni broj uvoznika će vam dostaviti izvještaj koji otkriva da li je vozilo ranije bilo u nesreći i popravljano, otpisano od strane osiguravača ili pokazuje nepodmirene obaveze za lizing. Međutim, prevare se najčešće odnose na manipulaciju brojačem kilometara.

Studija koju je sproveo “carVertical” pokazuje da je bar na jednom od sedam polovnih “Opel Astra” pregledanih 2023. godine utvrđeno da je korigovana kilometraža u pokušaju da se nesvjesni kupci prevare da plate više nego što zaista vrijedi. Studija upozorava da su mnogi vozači u opasnosti da postanu žrtve ove prevare jer je Astra jedan od najčešće kupovanih polovnih automobila.

Automobili kojima se najviše vraća kilometraža:

  1. Opel Astra – 14,6%,
  2. Audi A6 – 14,4%,
  3. BMW 3er – 13,4%,
  4. Land Rover Range Rover – 13,3%,
  5. Audi A3 – 13,1%,
  6. Mercedes E klase – 11,4%,
  7. Audi A4 – 11,2%,
  8. Opel Corsa – 10,9%,
  9. Land Rover Discovery – 10,8%,
  10. Volkswagen Golf 2 – 10,7 %.
Vezane vijesti

Da li zaista “na rezervi” možete voziti automobil još 100 kilometara?

Jedna od najneugodnijih stvari koje se mogu dogoditi vozačima automobila jeste kada se upali lampica za gorivo, odnosno…

Kolaps tržišta automobila u Rusiji, cijene naglo porasle

Od početka rata u Ukrajini, cijene novih automobila u Rusiji porasle su od 30 do 60%, objavili su…

Erdogan razlog pucnjave i dvostrukog ubistva u Mercedosovoj fabrici?

Dvojica muškaraca ubijena su u četvrtak u pucnjavi u Mercedesovoj fabrci u Sindelfingenu u Njemačkoj, a pojedini mediji…
Total
0
Share