“Dacia” u Francuskoj prodala više automobila od “Renaulta” i “Peugeota”

Dacia “Sandero” @YouTube

U 2021. godini “Dacia” je u Francuskoj prodala gotovo 100.000 novih automobila privatnim kupcima, nadmašivši po prvi put i “Renault” i “Peugeot”.

Rumunski brend s francuskim vlasnicima, “Dacia”, ove je godine lider u prodaji privatnim licima, sa ukupno 99.698 prodatih vozila do 20. decembra ove godine.

Tako se “Dacia” nalazi čak i ispred “Renaulta” (91.246 prodatih vozila), “Peugeota” (87.524) i skoro duplo više od “Citroena” (51.972).

Pažljivo ciljani kupci

Ovaj učinak omogućio je rumunskom proizvođaču da dobije udio od 14,4% tržišta privatnih automobila u Francuskoj u prvih jedanaest mjeseci ove godine. “Renault” ima tržišni udio od 13,6%, a “Peugeot” 13,3%.

Tako je na primjer, “Dacia “Sandero” već dvije godine za redom “omiljeni automobil Francuza”, brend koji se uvijek nastojao fokusirati upravo na ovo profitabilno privatno tržište.

Vezane vijesti

“DeLorean” će oživjeti automobil iz filma “Povratak u budućnost”

Američka kompanija “DeLorean Motors” (DMC) oživiće automobil “DMC-12”, koji je postao poznat po ulozi “vremenske mašine” u filmskoj…

Radnici “Volkswagena” u Šangaju zaključani u fabrici zbog virusa korona

Radnici zatvoreni u fabrici “Volkswagen” grupe u Šangaju dobili su odmor nakon što je proizvodnja u fabrici zaustavljena…

Volkswagen će od 2024. godine prodavati samo električne automobile

Volkswagen je najavio da će od 2024. godine nove automobile, koje će ponuditi u Norveškoj, pokretati isključivo električna…
Total
1
Share