“Dacia” u Francuskoj prodala više automobila od “Renaulta” i “Peugeota”

Dacia “Sandero” @YouTube

U 2021. godini “Dacia” je u Francuskoj prodala gotovo 100.000 novih automobila privatnim kupcima, nadmašivši po prvi put i “Renault” i “Peugeot”.

Rumunski brend s francuskim vlasnicima, “Dacia”, ove je godine lider u prodaji privatnim licima, sa ukupno 99.698 prodatih vozila do 20. decembra ove godine.

Tako se “Dacia” nalazi čak i ispred “Renaulta” (91.246 prodatih vozila), “Peugeota” (87.524) i skoro duplo više od “Citroena” (51.972).

Pažljivo ciljani kupci

Ovaj učinak omogućio je rumunskom proizvođaču da dobije udio od 14,4% tržišta privatnih automobila u Francuskoj u prvih jedanaest mjeseci ove godine. “Renault” ima tržišni udio od 13,6%, a “Peugeot” 13,3%.

Tako je na primjer, “Dacia “Sandero” već dvije godine za redom “omiljeni automobil Francuza”, brend koji se uvijek nastojao fokusirati upravo na ovo profitabilno privatno tržište.

Vezane vijesti

Ogroman rast prodaje automobila u Evropi

Prodaja putničkih automobila u Evropi u julu je porasla za 16,7% i iznosila je 1.022.468 automobila, prenosi “AUTOSTAT”…

Otkriveno “groblje” sa hiljadama napuštenih električnih automobila

Kina je jedna od država u kojoj proizvodnja i prodaja električnih automobila dostiže vrhunac. Ova azijska država ima…

Njemački stručnjaci objavili listu najnepouzdanijih polovnih automobila

Njemački “TUV”, organizacija koja se također brine o tehničkim pregledima automobila i prikuplja sve relevantne podatke, nabrojao je…
Total
0
Share