“Dacia” u Francuskoj prodala više automobila od “Renaulta” i “Peugeota”

Dacia “Sandero” @YouTube

U 2021. godini “Dacia” je u Francuskoj prodala gotovo 100.000 novih automobila privatnim kupcima, nadmašivši po prvi put i “Renault” i “Peugeot”.

Rumunski brend s francuskim vlasnicima, “Dacia”, ove je godine lider u prodaji privatnim licima, sa ukupno 99.698 prodatih vozila do 20. decembra ove godine.

Tako se “Dacia” nalazi čak i ispred “Renaulta” (91.246 prodatih vozila), “Peugeota” (87.524) i skoro duplo više od “Citroena” (51.972).

Pažljivo ciljani kupci

Ovaj učinak omogućio je rumunskom proizvođaču da dobije udio od 14,4% tržišta privatnih automobila u Francuskoj u prvih jedanaest mjeseci ove godine. “Renault” ima tržišni udio od 13,6%, a “Peugeot” 13,3%.

Tako je na primjer, “Dacia “Sandero” već dvije godine za redom “omiljeni automobil Francuza”, brend koji se uvijek nastojao fokusirati upravo na ovo profitabilno privatno tržište.

Vezane vijesti

Sud zaplijenio imovinu “Volkswagena” u Rusiji

Arbitražni sud u ruskom Nižnjem Novgorodu zaplijenio je imovinu njemačke kompanije “Volkswagen” u Rusiji, prenosi “Interfax” pozivajući se…

Proizvođač guma “Michelin” najavljuje povlačenje iz Rusije

Francuski proizvođač guma “Michelin” namjerava prestati sa radom u Rusiji do kraja 2022. godine i prodati odjel lokalnom…

Automobili postaju sve bezopasniji

Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) objavila je svoj godišnji izvještaj o najnovijim dešavanjima u automobilskoj industriji.…
Total
1
Share