Dama, “nabildani” Porsche i Antarktik

Porsche na gusjenicama i skijama @valkyrieracing.com

Ako želite voziti reli utrke na svim kontinentima svijeta, prije ili kasnije morate otići na Antarktik.

Ovaj “futuristički” automobil pripada američkoj vozačici Renee Brinkerhoff, koja je osnivač “reli tima” klasičnih automobila “Valkyrie Racing“.

Sa svojim Porscheom “356A” je “na putu” još od 2017. godine u kampanji prikupljanja sredstava “356 World Rally Tour”. Cilj je prikupljati novac u dobrotvorne svrhe za organizacije koje su aktivno uključene u zaustavljanje trgovine djecom. Do danas je prikupljeno preko 500.000 dolara.

Brinkerhoffino vozilo staro 65 godina do sada je bilo učesnik mnogobrojnih utrka širom svijeta, prešavši nevjerovatnih 32.000 kilometara.

Sve za djecu!

Za poduhvat na Antarktiku, vozilo je uz pomoć slavnog inženjera Kierona Bradleyja i nekolicine dizajnera, dugih 18 mjeseci pripremano za temperature i do -50°C.

Naime, Renee Brinkerhoff ima cilj provozati se 356 milja preko Antarktika, ali i istovremeno postaviti svjetski brzinski rekord na ovome kontinentu.

Foto: Instagram

Vezane vijesti

Kineske auto kompanije u Rusiji mijenjaju evropske i japanske proizvođače automobila

Analitičari stanja na automobilskom tržištu očekuju da će u bliskoj budućnosti, ako strane automobilske kompanije zadrže blokadu isporuke…

Efekat sankcija: “Lada” je ponovo lider ruskog tržišta automobila

Najveći ruski proizvođač automobila, “AvtoVaz”, vratio se na vrh liste prodaje u ruskoj prijestolnici prošlog mjeseca po prvi…

Ne kupujte Teslu ako ne želite platiti višestruko više za popravke

Rezervni dijelovi, a posebno oni za karoseriju električnih automobila američke marke, smatraju se rijetkim u Evropi, zbog čega…
Total
1
Share