Dama, “nabildani” Porsche i Antarktik

Porsche na gusjenicama i skijama @valkyrieracing.com

Ako želite voziti reli utrke na svim kontinentima svijeta, prije ili kasnije morate otići na Antarktik.

Ovaj “futuristički” automobil pripada američkoj vozačici Renee Brinkerhoff, koja je osnivač “reli tima” klasičnih automobila “Valkyrie Racing“.

Sa svojim Porscheom “356A” je “na putu” još od 2017. godine u kampanji prikupljanja sredstava “356 World Rally Tour”. Cilj je prikupljati novac u dobrotvorne svrhe za organizacije koje su aktivno uključene u zaustavljanje trgovine djecom. Do danas je prikupljeno preko 500.000 dolara.

Brinkerhoffino vozilo staro 65 godina do sada je bilo učesnik mnogobrojnih utrka širom svijeta, prešavši nevjerovatnih 32.000 kilometara.

Sve za djecu!

Za poduhvat na Antarktiku, vozilo je uz pomoć slavnog inženjera Kierona Bradleyja i nekolicine dizajnera, dugih 18 mjeseci pripremano za temperature i do -50°C.

Naime, Renee Brinkerhoff ima cilj provozati se 356 milja preko Antarktika, ali i istovremeno postaviti svjetski brzinski rekord na ovome kontinentu.

Foto: Instagram

Vezane vijesti

Ukrajina povećala uvoz automobila za čak 10 puta

Od početka invazije ruskih trupa na Ukrajinu, Vrhovna Rada (državni parlament) je građanima i preduzećima davala poreske olakšice,…

Države u kojima se uskoro možete voziti letećim taksijem

Za dvije do tri godine leteći taksiji mogu postati nova atrakcija koju turisti mogu dodati na svoju listu…

Kako sigurno zaustaviti automobil kada “pukne” jedna od guma

Danas su automobilske gume mnogo jače nego što su bile u prošlosti, ali nije neuobičajeno da puknu tokom…
Total
1
Share