“Honda” automobili otputovali 20 godina u prošlost

Automobil na “autopilotu” @YouTube

Početak nove 2022. godine uzrokovao je probleme u mnogim starijim “Honda” automobilima, jer iz nekog razloga isti pokazuju 2002. godinu.

Greška je masovno prijavljivana na različitim “Honda” forumima širom svijeta, gdje stariji modeli ove kompanije, proizvedeni od 2006. do 2014. godine, masovno prijavljuju “grešku s prikazom datuma aktuelne godine.

Satovi na displeju automobila se vraćaju sa 2022. na 2002. godinu svaki put kada se automobil isključi i ponovo pokrene, čak i kada vlasnici automobila resetuju ili ručno podese datum.

“Honda” je već potvrdila postojanje ovog problema, ali je različito reagovala od regije do regije. Dok je “Honda USA” objavila da bi se problemi trebali “riješiti sami od sebe” u augustu 2022. godine, pošto se sistemi tada očito sami ispravljaju, proizvođač automobila u Velikoj Britaniji objavio je da već radi na rješavanju ovog problema “softverskim ažuriranjem“.

Nije prvi put!?

Ostaje nejasno koja je greška odgovorna za putovanje 20 godina u prošlost. Međutim, jedan je snalažljivi vlasnik automobila testirao dijagnostički softver GPS navigacionog sistema i otkrio da je njegov datum prikazan tačno 1024 sedmice u prošlosti, odnosno u 2002. godini.

Očigledno je GPS sistem dizajniran na takav način da ponovo počinje da broji nakon 1024 sedmice. Ovo nije prvi put da se “Honda” susreće sa sličnim problemom, jer je već imala slična iskustva sa modelima proizvedenim od 1999. do 2004. godine.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Pantalone sa vazdušnim jastucima za motocikliste

Švedska kompanija došla je na genijalnu ideju da zaštiti vozače motocikala. Budući da većina vozila na dva točka…

Patentirana automobilska sjedišta sa vodenim hlađenjem

Poznata automobilska kompanija tvrdi da je ovaj tip sistema mnogo efikasniji od onih koji se trenutno koriste u…

Automobili postaju sve bezopasniji

Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) objavila je svoj godišnji izvještaj o najnovijim dešavanjima u automobilskoj industriji.…
Total
1
Share