“Hyundai” prestaje proizvoditi motore sa unutrašnjim sagorijevanjem?

“Hyundai” Kona, električni automobil @pixabay.com

Južnokorejski automobilski div “Hyundai” mogao bi uskoro zatvoriti svoj odjel za razvoj motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Prema izvještajima južnokorejskih medija, menadžment ovog automobilskog brenda će uskoro biti detaljno reorganizovan, a transformacija će donijeti snažan pomak u smjeru električnog pogona.

U susret “inovacijama budućnosti”

Pozivajući se na izvještaje “Business Korea“, nekoliko međunarodnih izvora već je izvijestilo da će centar za razvoj motora u institutu “Namyang Research” južno od Seoula biti zatvoren. Tim koji je do sada razvijao pogonske motore ubuduće će raditi na električnim pogonima, a uspostavljena je i jedinica za razvoj pogonskih baterija.

Još jedna lokalna novina, “Korea Economic Daily“, citira e-mail novog Hyundaijevog šefa istraživanja i razvoja, Chung-Kook Parka, prvobitno upućen zaposlenicima ove kompanije, u kome se ističe da iako je veliko dostignuće razviti vlastite motore (s unutrašnjim sagorijevanjem – op. a.), sada su potrebne promjene kako bi se stvorile inovacije budućnosti zasnovane na velikim vrijednostima prošlosti.

Prema insajderskim informacijama iz kompanije”Hyundai“, ovu promjenu smjera pratiće i ozbiljnija reorganizacija menadžmenta.

Vezane vijesti

Sedam provjerenih savjeta: Kako ne zaspati dok vozite automobil

Tokom dugog putovanja vozača za volanom mogu očekivati ​​razne opasnosti, a jedna od njih je – pospanost. Upravo…

Prodaje se legendarni karavan sa “avionskim” V12 motorom

Sredinom 1960-ih, čovjek po imenu Paul Jameson odlučio je staviti V12 motor iz tenka na šasiju automobila koju…

Kako pravilno zagrijati automobil na hladnoći

Zimi, gotovo svi vlasnici automobila zagrijavaju svoje automobile “u mjestu”, odnosno prije putovanja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da takva…
Total
1
Share