“Hyundai” prestaje proizvoditi motore sa unutrašnjim sagorijevanjem?

“Hyundai” Kona, električni automobil @pixabay.com

Južnokorejski automobilski div “Hyundai” mogao bi uskoro zatvoriti svoj odjel za razvoj motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Prema izvještajima južnokorejskih medija, menadžment ovog automobilskog brenda će uskoro biti detaljno reorganizovan, a transformacija će donijeti snažan pomak u smjeru električnog pogona.

U susret “inovacijama budućnosti”

Pozivajući se na izvještaje “Business Korea“, nekoliko međunarodnih izvora već je izvijestilo da će centar za razvoj motora u institutu “Namyang Research” južno od Seoula biti zatvoren. Tim koji je do sada razvijao pogonske motore ubuduće će raditi na električnim pogonima, a uspostavljena je i jedinica za razvoj pogonskih baterija.

Još jedna lokalna novina, “Korea Economic Daily“, citira e-mail novog Hyundaijevog šefa istraživanja i razvoja, Chung-Kook Parka, prvobitno upućen zaposlenicima ove kompanije, u kome se ističe da iako je veliko dostignuće razviti vlastite motore (s unutrašnjim sagorijevanjem – op. a.), sada su potrebne promjene kako bi se stvorile inovacije budućnosti zasnovane na velikim vrijednostima prošlosti.

Prema insajderskim informacijama iz kompanije”Hyundai“, ovu promjenu smjera pratiće i ozbiljnija reorganizacija menadžmenta.

Vezane vijesti

Stručnjaci navode pet glavnih strahova kod vozača početnika

Automobilski stručnjaci i instruktori vožnje naveli su pet glavnih strahova početnika kod osoba koje su tek položile vozački…

“Tesla” autopilot pao na testovima i pregazio dječiju lutku

Softverski sigurnosni inženjer Dan O’Dowd objavio je na svom YouTube kanalu video sa testovima automobila “Tesla”, želeći pokazati…

U Rusiji potpuno zaustavljena proizvodnja automobila

U Ruskoj Federaciji proizvodnja automobila u lokalnim fabrikama potpuno je zaustavljena. Zbog ruske invazije na Ukrajinu svi globalni…
Total
1
Share