“Hyundai” prestaje proizvoditi motore sa unutrašnjim sagorijevanjem?

“Hyundai” Kona, električni automobil @pixabay.com

Južnokorejski automobilski div “Hyundai” mogao bi uskoro zatvoriti svoj odjel za razvoj motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Prema izvještajima južnokorejskih medija, menadžment ovog automobilskog brenda će uskoro biti detaljno reorganizovan, a transformacija će donijeti snažan pomak u smjeru električnog pogona.

U susret “inovacijama budućnosti”

Pozivajući se na izvještaje “Business Korea“, nekoliko međunarodnih izvora već je izvijestilo da će centar za razvoj motora u institutu “Namyang Research” južno od Seoula biti zatvoren. Tim koji je do sada razvijao pogonske motore ubuduće će raditi na električnim pogonima, a uspostavljena je i jedinica za razvoj pogonskih baterija.

Još jedna lokalna novina, “Korea Economic Daily“, citira e-mail novog Hyundaijevog šefa istraživanja i razvoja, Chung-Kook Parka, prvobitno upućen zaposlenicima ove kompanije, u kome se ističe da iako je veliko dostignuće razviti vlastite motore (s unutrašnjim sagorijevanjem – op. a.), sada su potrebne promjene kako bi se stvorile inovacije budućnosti zasnovane na velikim vrijednostima prošlosti.

Prema insajderskim informacijama iz kompanije”Hyundai“, ovu promjenu smjera pratiće i ozbiljnija reorganizacija menadžmenta.

Vezane vijesti

U Italiji bijesni zbog zabrane vozila na benzin i dizel

Italija se oštro usprotivila zabrani prodaje automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem od 2035. godine koju je izglasala…

Prodaje se Golf “četvorka”, prešao je samo 5.000 kilometara?

Volkswagen “Golf Mk4” već je napunio 20 godina i na tržištu postoje hiljade primjeraka u različitim varijantama. Naravno,…

Otkriveno “groblje” sa hiljadama napuštenih električnih automobila

Kina je jedna od država u kojoj proizvodnja i prodaja električnih automobila dostiže vrhunac. Ova azijska država ima…
Total
0
Share