“Hyundai” prestaje proizvoditi motore sa unutrašnjim sagorijevanjem?

“Hyundai” Kona, električni automobil @pixabay.com

Južnokorejski automobilski div “Hyundai” mogao bi uskoro zatvoriti svoj odjel za razvoj motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Prema izvještajima južnokorejskih medija, menadžment ovog automobilskog brenda će uskoro biti detaljno reorganizovan, a transformacija će donijeti snažan pomak u smjeru električnog pogona.

U susret “inovacijama budućnosti”

Pozivajući se na izvještaje “Business Korea“, nekoliko međunarodnih izvora već je izvijestilo da će centar za razvoj motora u institutu “Namyang Research” južno od Seoula biti zatvoren. Tim koji je do sada razvijao pogonske motore ubuduće će raditi na električnim pogonima, a uspostavljena je i jedinica za razvoj pogonskih baterija.

Još jedna lokalna novina, “Korea Economic Daily“, citira e-mail novog Hyundaijevog šefa istraživanja i razvoja, Chung-Kook Parka, prvobitno upućen zaposlenicima ove kompanije, u kome se ističe da iako je veliko dostignuće razviti vlastite motore (s unutrašnjim sagorijevanjem – op. a.), sada su potrebne promjene kako bi se stvorile inovacije budućnosti zasnovane na velikim vrijednostima prošlosti.

Prema insajderskim informacijama iz kompanije”Hyundai“, ovu promjenu smjera pratiće i ozbiljnija reorganizacija menadžmenta.

Vezane vijesti

Italija zaplijenila impresivnu limuzinu Putinovog “omiljenog oligarha”

Italijanske vlasti zaplijenile su limuzinu na ostrvu Sardinija gdje Alisher Usmanov, ruski oligarh koji se bavi rudarstvom i…

Bez vozačke dozvole vozio automobil više od 70 godina

Policija u Velikoj Britaniji ispričala je zanimljiv slučaj u kojem je lokalni tim uhvatio 84-godišnjeg muškarca kako vozi…

BiH među najopasnijim državama svijeta za vožnju automobila

Nedavno istraživanje “Svjetske zdravstvene organizacije” (WHO), provedeno prošlog ljeta, pokazalo je da svake godine 1,35 miliona ljudi (ili…
Total
1
Share