Na Tajvanu uvedene “strašne kazne” za pijane vozače

Mrtvačnica @YouTube

Vlasti u tajvanskom gradu Kaohsiungu smislile su pametan način da navedu pijane vozače da razmisle o svom budućem ponašanju.

Svako ko bude uhvaćen u vožnji pod dejstvom alkohola moraće da radi u pogrebnom preduzeću da bi osjetio kako je biti “blizu smrti”.

Posljednjih dana 2021. godine, stanovnici Kaohsiunga bili su šokirani još jednom saobraćajnom nesrećom u kojoj je jedna osoba poginula, a tri povrijeđene. Za nesreću je krivac bio pijani vozač, zbog čega su gradske vlasti preduzele rigorozne mjere.

Strah “ima oči”

Po nalogu gradonačelnika, od sada će se kažnjavanje zatečenih u vožnji pod dejstvom alkohola pridodavati radu određenog broja sati u mjesnim pogrebnim preduzećima. Prva grupa krivaca, njih 11, već je “na poslu”, čisti mrtvačnicu, rashladna postrojenja i krematorijum.

Gradski zvaničnici očekuju da će ovakvim postupcima vozači mnogo više poštovati živote drugih i, shodno tome, prestati da voze pijani.

Vezane vijesti

Šta se dešava kada udarite u zid pri 300 km/h

Video koji je objavljen nedavno na društvenim mrežama prikazuje automobil u igrici “BeamNG.drive”, međutim i kao takav na…

Amerikanci ipak ne vole toliko električne automobile

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) objavljeni su pobjednici takmičenja za “Sjevernoamerički automobil godine”. Začudo, među dobitnicima nagrada uopšte…

U Srbiji prodaju “Škodu Superb” za 120.000 eura

Čak i uz znatno povećane cijene polovnih automobila u posljednje vrijeme, potpuno nova “Škoda Superb” sigurno ne košta…
Total
7
Share