Na Tajvanu uvedene “strašne kazne” za pijane vozače

Mrtvačnica @YouTube

Vlasti u tajvanskom gradu Kaohsiungu smislile su pametan način da navedu pijane vozače da razmisle o svom budućem ponašanju.

Svako ko bude uhvaćen u vožnji pod dejstvom alkohola moraće da radi u pogrebnom preduzeću da bi osjetio kako je biti “blizu smrti”.

Posljednjih dana 2021. godine, stanovnici Kaohsiunga bili su šokirani još jednom saobraćajnom nesrećom u kojoj je jedna osoba poginula, a tri povrijeđene. Za nesreću je krivac bio pijani vozač, zbog čega su gradske vlasti preduzele rigorozne mjere.

Strah “ima oči”

Po nalogu gradonačelnika, od sada će se kažnjavanje zatečenih u vožnji pod dejstvom alkohola pridodavati radu određenog broja sati u mjesnim pogrebnim preduzećima. Prva grupa krivaca, njih 11, već je “na poslu”, čisti mrtvačnicu, rashladna postrojenja i krematorijum.

Gradski zvaničnici očekuju da će ovakvim postupcima vozači mnogo više poštovati živote drugih i, shodno tome, prestati da voze pijani.

Vezane vijesti

Prodaje Ferrari jer su mu tražili 1.700 eura za zamjenu nekoliko dugmadi

Jedan se vlasnik Ferrarija požalio na skupu radnu snagu i cijene dijelova poznatog automobilskog brenda, te je odlučio…

Minhen ostao bez registarskih tablica zbog popularnosti električnih automobila

U njemačkom gradu Minhenu namjeravaju započeti izdavanje registarskih tablica nove serije zbog sve veće popularnosti električnih automobila, motocikala…

Auto sa jelkom na krovu postavio novi brzinski rekord

Ovo je već postala tradicija za američki “tuning” studio “Hennessey Performance” koji na Badnje veče na stazu izveze…
Total
0
Share