Obratite pažnju na mačiće skrivene ispod motora automobila

Mačka skrivena u pogonskom dijelu automobila @YouTube

Oštra hladnoća i snijeg, koji se ovih dana zadržavaju širom Bosne i Hercegovine, zahtijevaju posebnu pažnju kada pokrećemo automobil, jer su možda upravo na tom mjestu “kutak topline” pronašli mačići ili njihovi “roditelji”.

Ovih dana većina mačaka, u potrazi za grijanjem, posebno noću, traži utočište ispod automobila ili čak unutar pogonskog dijela motora i njegovih mehaničkih dijelova.

Razumljivo, ovo može biti kobno za naše male prijatelje kada pokrenemo motor automobila, posebno ako je mačka skrivena u njegovom pogonskom dijelu ili ako samo spava na pneumatiku (gumi).

“Obavijestite ih”

Zato bi, prije nego što uđete u automobil i čim dođete do njega, trebali kucnuti po haubi ili nekom drugom dijelu ili “zatrubiti”, kako biste “obavijestili” sve mačiće koji su se možda sklonili pod automobil.

Nakon što uđete u automobil i pokrenete ga, krenite naprijed “vrlo polako”, kako biste dali vremena svim mačkama koje se nalaze ispod da pobjegnu.

Vezane vijesti

Radnici “Volkswagena” u Šangaju zaključani u fabrici zbog virusa korona

Radnici zatvoreni u fabrici “Volkswagen” grupe u Šangaju dobili su odmor nakon što je proizvodnja u fabrici zaustavljena…

Volkswagen će od 2024. godine prodavati samo električne automobile

Volkswagen je najavio da će od 2024. godine nove automobile, koje će ponuditi u Norveškoj, pokretati isključivo električna…

Nestašica osnovnih sirovina usporava “prelaz” na električne autombile

Nestašica sirovina nije privremena pojava prilikom prelaska na automobile sa električnim pogonom, jer su rezerve kobalta na planeti…
Total
1
Share