Otkriven glavni problem novih automobila

Električni automobil “Hengchi 5” @Facebook

Tehnički direktor multinacionalne automobilske kompanije “Stellantis”, Ned Couric, izrazio je nedavno svoju frustraciju zbog velikog problema koji imaju novi automobili. U intervjuu je rekao da vjeruje da je prevelika težina modernih automobila najveći problem sa kojim se industrija suočava.

“Tužan sam zbog toga koliko su automobili postali teški“, kazao je Couric, dodajući da sve navedeno predstavlja “loš uticaj na životnu sredinu, resurse i efikasnost“.

Couric takođe kaže da je svom razvojnom timu zadužio da smanji težinu automobila.

Previše komplikovani i neudobni

“Ako idemo na održivi razvoj, zaista moramo riješiti problem težine. Kažemo da želimo da ovu planetu ostavimo u najboljem stanju, ali mi, kao industrija, i dalje dodajemo težinu automobilima“, poručio je.

Osim prekomjerne težine, mnogi moderni vozači se žale da su novi automobili previše komplikovani i neudobni za vožnju, što će, kako navodi Couric, kompanija “Stellantis” pokušati riješiti svojim STLA SmartCockpitom.

Vezane vijesti

Koliko brzo se kvare baterije električnih automobila?

Jedan od glavnih nedostataka kupovine polovnog električnog automobila je njegov kapacitet baterije. Iako se kod nekih automobila taj…

Kinezi prodaju električni automobil sa doživotnom garancijom

Kineska kompanija “Hengchi” počela je prodaju električnog crossovera kratkog imena “5”, prenosi “CarNewsChina”. Cijena automobila je 179 hiljada…

Kojim automobilima penzioneri najviše vjeruju

Što je vozač stariji, to više cijeni praktične, udobne i predvidljive modele. Barem tako pokazuje studija zasnovana na…
Total
0
Share