Prva nesreća “Teslinog” autopilota snimljena kamerom

Saobraćajna nesreća na “autopilotu” @YouTube

Prije samo nekoliko sedmica, šef “Tesle” Elon Musk javno je tvrdio da “Full Self-Driving Beta” (FSD) “autopilot” još nije izazvao nesreću u jednom od njegovih električnih automobila.

Međutim, novi video na “YouTube”-u dokazuje upravo suprotno – vozač snima kako njegov model Y udara u granični dio puta zbog “FSD“-a.

Prvi zabilježeni sudar

U svakom slučaju, nije riječ o nesreći sa većim posljedicama. Samovozeći “Tesla” nije uočio zelene stubove koji odvajaju biciklističku stazu od kolovoza. Međutim, to je prvi zabilježeni sudar između “Tesle” i drugog objekta koji se dogodio tokom “FSD” (“autopilot“) faze.

Američka automobilska kompanija se u svakom slučaju osigurala za takve slučajeve navodeći da “u vrlo ranoj fazi softvera vozač uvijek ostaje odgovoran u svakom trenutku i uvijek mora biti spreman da preuzme volan“.

Vožnja kroz centar grada

Na snimku se može vidjeti vozač modela Y kako vozi kroz centar američkog grada San Josea (SAD), te ima instalisanu najnoviju verziju softvera “Autopilot”. Navedena nesreća se dogodila u 3:25 minuti videa.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Efekat sankcija: “Lada” je ponovo lider ruskog tržišta automobila

Najveći ruski proizvođač automobila, “AvtoVaz”, vratio se na vrh liste prodaje u ruskoj prijestolnici prošlog mjeseca po prvi…

Električni automobili će se uskoro “puniti za devet sekundi”!?

Nova tehnologija koju su razvili naučnici na Institutu za osnovne nauke (IBS) u Južnoj Koreji može povećati brzinu…

Volkswagen vraća najprodavaniji proizvod u svoj asortiman

Prije dvije godine Volkswagen je iz svog portfelja uklonio najprodavaniji proizvod, odnosno svojim je radnicima u njemačkim fabrikama…
Total
0
Share