Stručnjak objasnio da li se isplati plaćati više za brendirane gume

Automobilska guma @freepik.com

Suočeni sa rastućim troškovima održavanja automobila, većina ruskih vozača počela je tražiti načine da uštedi novac. Ako im, na primjer, ušteda goriva nije problematična, onda im je minimiziranje troškova drugog automobilskog potrošnog materijala, uključujući gume, sasvim realna.

Prema riječima Timura Sharipova, izvršnog direktora ruske trgovačke kuće “Kama”, rezultati brojnih testova pokazuju da je razlika između premium i običnih guma beznačajna.

“Skoro pa isto”

“Osjetne razlike počinju u ekstremnim situacijama gdje 90% korisnika ne vozi svoj automobil, na primjer na trkačkoj stazi“, naglašava stručnjak.

Također napominje da su proizvođači vrhunskih guma naoružani najnaprednijim razvojem, kao i modernijim i ekološki prihvatljivijim materijalima. Ali u isto vrijeme, oprema za gume, kao i sirovine za proizvodnju, približno su isti za sve. Shodno tome, “ako je korisnik nekada kupovao skuplju marku, a sada iz ekonomskih razloga traži pristupačnije gume, možda se ne bi trebao plašiti naglog pada karakteristika svog automobila“, rezimirao je Sharipov.

Vezane vijesti

Efekat sankcija: “Lada” je ponovo lider ruskog tržišta automobila

Najveći ruski proizvođač automobila, “AvtoVaz”, vratio se na vrh liste prodaje u ruskoj prijestolnici prošlog mjeseca po prvi…

Hiljade potpuno novih Mercedesa “ostavljeno” na aerodromu u Njemačkoj

Njemački automobilski gigant “Mercedes-Benz” nastavlja da povećava obim proizvodnje, ali u isto vrijeme ne uspijeva smanjiti rok isporuke…

Poplava u podzemnoj garaži uništila automobile vrijedne milione eura

Priroda je jedna od stvari koju ne možemo kontrolisati, a obilne kiše su još jednom pokazale koliko žestoke…
Total
0
Share