Tesla automobili imaju problem s “vožnjom u rikverc”

Automobil na “autopilotu” @YouTube

Iz kompanije “Tesla” saopštili su danas da je na “reviziju” vraćeno oko 475 hiljada električnih automobila prodatih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), zbog mogućih problema sa kamerama za vožnju unazad i bravama na prtljažniku.

Upravo je broj od skoro pola miliona povučenih vozila u SAD-u skoro jednak broju Teslinih međunarodnih isporuka 2020. godine, a sve zbog tehničkih problema koji bi mogli povećati rizik od saobraćajnih nesreća.

Greška u proizvodnji

Proizvođač je odlučio povući sve automobile “modela 3” sastavljene u periodu između 2017. i 2020. godine zbog oštećenog kabla kamere – više od 356 hiljada automobila.

Osim toga, kompanija “Tesla” je povukla i 119.000 električnih vozila “Model S” proizvedenih nakon 2014. godine, jer mogu imati neispravnu bravu prednjeg prtljažnika.

Vezane vijesti

Amerikanci ipak ne vole toliko električne automobile

U Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) objavljeni su pobjednici takmičenja za “Sjevernoamerički automobil godine”. Začudo, među dobitnicima nagrada uopšte…

Obratite pažnju na mačiće skrivene ispod motora automobila

Oštra hladnoća i snijeg, koji se ovih dana zadržavaju širom Bosne i Hercegovine, zahtijevaju posebnu pažnju kada pokrećemo…

Kako pravilno održavati akumulator vašeg automobila

Kao što svi znamo, automobilski akumulator je jedna od njegovih najvažnijih komponenti, te je neophodan kako bi mogli…
Total
17
Share