Tesla automobili imaju problem s “vožnjom u rikverc”

Automobil na “autopilotu” @YouTube

Iz kompanije “Tesla” saopštili su danas da je na “reviziju” vraćeno oko 475 hiljada električnih automobila prodatih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), zbog mogućih problema sa kamerama za vožnju unazad i bravama na prtljažniku.

Upravo je broj od skoro pola miliona povučenih vozila u SAD-u skoro jednak broju Teslinih međunarodnih isporuka 2020. godine, a sve zbog tehničkih problema koji bi mogli povećati rizik od saobraćajnih nesreća.

Greška u proizvodnji

Proizvođač je odlučio povući sve automobile “modela 3” sastavljene u periodu između 2017. i 2020. godine zbog oštećenog kabla kamere – više od 356 hiljada automobila.

Osim toga, kompanija “Tesla” je povukla i 119.000 električnih vozila “Model S” proizvedenih nakon 2014. godine, jer mogu imati neispravnu bravu prednjeg prtljažnika.

Vezane vijesti

Automobil čije farbanje traje više od 700 sati

Većina proizvođača automobila koristi robote na svojim montažnim linijama kako bi brzo nanijeli boju na automobil i tako…

Dama, “nabildani” Porsche i Antarktik

Ako želite voziti reli utrke na svim kontinentima svijeta, prije ili kasnije morate otići na Antarktik. Ovaj “futuristički”…

Prodaje se legendarni karavan sa “avionskim” V12 motorom

Sredinom 1960-ih, čovjek po imenu Paul Jameson odlučio je staviti V12 motor iz tenka na šasiju automobila koju…
Total
17
Share