“VW” za februar najavio novi “sportski” Golf 8

“Misteriozni” novi Golf iz “VW”-a @Twitter

Za nekoliko sedmica njemački automobilski div “Volkswagen” će predstaviti još jednu uzbudljivu verziju svog popularnog kompaktnog modela.

Izvjesno je da se na nedavno objavljenom snimku može vidjeti samo silueta nove sportske verzije aktuelnog “Golfa 8“, kao i činjenica da će novitet biti zvanično predstavljen u februaru.

Nova sportska verzija?

Međutim, iz ove kompanije nije objavljeno više detalja o novom “sportskom” Golfu.

Volkswagen” već odavno nudi nekoliko uzbudljivih automobila zasnovanih na Golfu. poput Golfa GTD sa dizel motorom od 200 konjskih snaga, te Golfa GTE ili Golfa GTI sa hibridnim pogonom od 245 i 300 konjskih snaga.

Trkački automobil

Golf GTI Clubsport sa 320 konjskih snaga ili Golf R sa pogonom na sve točkove, mogla bi biti dobra osnova za novi model, jer ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 4,7 sekundi, te mogu razviti brzinu i do 270 km/h.

Moguće je da će misteriozni novitet koji stiže u februaru biti ograničena serija Golfa R, sa šasijom “predviđenom” na trkačku stazu i bez pogona na sve točkove.

Vezane vijesti

Ogroman rast broja električnih automobila u Evropskoj uniji

Broj registrovanih novih dizel automobila u Evropskoj uniji (EU) pao je za 31 posto u prvoj polovini ove…

Samo 700 eura: Najjeftiniji dostupni električni automobil u Evropi

Na europskim tržištima pojavio se novi niskobudžetni električni automobil pod nazivom “Elaris Pio”. Vozilo je minijaturni gradski automobil…

Prodaje Ferrari jer su mu tražili 1.700 eura za zamjenu nekoliko dugmadi

Jedan se vlasnik Ferrarija požalio na skupu radnu snagu i cijene dijelova poznatog automobilskog brenda, te je odlučio…
Total
5
Share