Zimska čarolija: Smrznuti automobili iz Japana iskrcavani u “zaleđenom” Vladivostoku

Istovar zaleđenih japanskih automobila u Rusiji @Twitter

Na desetine automobila stiglo je transportnim brodom prekrivenim debelim slojem snijega i leda u rusku luku Vladivostok.

Kako javljaju lokalni ruski mediji, prevoz sa broda “Sun Rio” pod panamskom zastavom čine polovni japanski automobili koji su 23. decembra krenuli iz južnokorejskog Busana i u ponedeljak su stigli u luku Vladivostok, u Rusiji.

Fascinantne fotografije

Na fotografijama se vidi kako se smrznuti automobili dižu s platforme plovila pomoću dizalice, a do utorka je na desetine automobila podignuto s broda, javljaju lokalni ruski mediji.

Led nastao na brodovima akumulira se kao rezultat kombinacije vlažnog vjetra s mora i temperatura ispod 0 (nula) stepeni Celzijusa. Međutim, iako izgleda “čaroban“, ovaj fenomen može predstavljati opasnost za stabilnost broda.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Vezane vijesti

Stručnjaci navode pet glavnih strahova kod vozača početnika

Automobilski stručnjaci i instruktori vožnje naveli su pet glavnih strahova početnika kod osoba koje su tek položile vozački…

Zašto je “Tesla” izgubio 100 milijardi dolara nakon Muskove kupovine Twittera?

U jednom danu kompanija “Tesla Motors” izgubila je više od 100 milijardi dolara tržišne kapitalizacije kao rezultat toga…

Kako sigurno zaustaviti automobil kada “pukne” jedna od guma

Danas su automobilske gume mnogo jače nego što su bile u prošlosti, ali nije neuobičajeno da puknu tokom…
Total
7
Share