Aerodrom Sarajevo: Odlazi “Wizz Air”, dolazi “Ryanair”

Uzlijetanje putničkog aviona @unsplash.com

“Aerodrom Sarajevo” u pregovorima je sa kompanijom “Ryanair” i nekoliko drugih avioprijevoznika kako bi zamijenili “Wizz Air”, koji je najavio zatvaranje svoje baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U toku su pregovori sa najvećom evropskom avio-kompanijom nakon što je Uprava aerodroma obaviještena da bi “Wizz Air” mogao da ode nakon što je u augustu počeo da obustavlja brojne rute za predstojeću zimu.

Strateški interes za Bosnu i Hercegovinu

Podsjetimo, “Aerodrom Sarajevo” je nekadašnje otvaranje baze “Wizz Aira” opisivao kao “strateški interes za Bosnu i Hercegovinu”, što se na kraju i dogodilo, jer je ostvaren značajan rast broja putnika i novih avionskih linija.

Odlazak “Wizz Aira” će vjerovatno rezultirati gubitkom svih letova sa sarajevskog aerodroma za Belgiju, Holandiju, Francusku i Italiju, kao i cjelogodišnjih operacija za Švedsku, Dansku i Norvešku.

Vezane vijesti

Na svakog građanina BiH uvezeno 8 kilograma kafe

Kako je objavila državna “Uprava za indirektno oporezivanje”, prošle godine je u Bosnu i Hercegovinu uvezeno 22 miliona…

“Royal Jordanian” pokreće letove za Sarajevo

Jordanski nacionalni avioprevoznik “Royal Jordanian” uvest će ovog ljeta novu sezonsku liniju između Amana i Sarajeva. Letovi će…

Borrell: “Evropa će napustiti ruski gas u roku od dvije godine”

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da će evropske zemlje moći…
Total
1
Share