Američki grad zabranio izgradnju benzinskih pumpi

Pogonska goriva na benzinskim pumpama @pixabay.com

Izgradnja benzinskih pumpi u Petalumi u SAD-u zabranjena je, jer se posljedice klimatskih promjena jako negativno odražavaju na stanovnike ovog malog grada.

Nekoliko građana se žalilo da bunari za vodu presušuju tokom ljeta i da u tom području više nema vode ni vegetacije. U drugim slučajevima, obično u jesen, čak i manje jake kiše dovode do poplava, piše britanski “Independent“.

Populistička odluka

Pored održivog načina života, lokalno stanovništvo je toliko posvećeno da je bilo veoma malo protivnika zaustavljanja izgradnji benzinskih pumpi, kazala je gradonačelnica Teresa Barrett.

Drugi su, naravno, također rekli da ta odluka nije promijenila ništa posebno u njihovim životima, jer većina stanovništva i dalje ide na posao u San Francisco i može na mnogim mjestima na putu dopuniti gorivo znatno jeftinije nego u Petalumi.

Vezane vijesti

Cijena nafte bi ponovo mogla skočiti na 100 dolara po barelu

Oštra odluka “OPEC+” grupacije da smanji proizvodnju nafte za više od milion barela dnevno šokirala je trgovce. Takva…

Grad u Africi u kome živi čak 14.600 mіlіоnеrа

Јužnоаfrіčkі grаd Јоhаnеѕburg nіје ѕlučајnо nаzvаn grаdоm zlаtа. Dоm је zа nајvіšе mіlіоnеrа nа сіјеlоm kоntіnеntu. U grаdu…

“Coca Cola” prijeti tužbom kompaniji koja proizvodi “Coca Pola” pivo

Multinacionalna kompanija “Coca Cola” prijeti da će pokrenuti sudski postupak protiv male kompanije koja proizvodi pivo, zanimljivog naziva,…
Total
1
Share