Autoput i politika: Još jedno obećanje koje neće biti ispunjeno

Političari u obilasku tunela Počitelj @jpautoceste.ba

Koliko smo samo puta do sada u javnosti mogli čuti informaciju da će najveći infrastrukturni projekat u Bosni i Hercegovini, autoput na Koridru 5C, biti i konačno završen? Nebrojeno puta…

Zvaničnici države Bosne i Hercegovine često javno, ali što je i najzanimljivije bez ikakvog pokrića, navode vrijeme i tačnu godinu završeŧka izgradnje autoputa kroz ovu državu.

Optimizam bez pokrića

Skoro svaka dosadašnja vlast imala je svoj datum završetka izgradnje, pa smo prema tvrdnjama nekih od njih zapravo već i trebali imati završen autoput u dužini od oko 330 kilometara, gdje čak niti dužina tog istog autoputa nije tačno poznata uzimajući u obzir činjenicu da se projekti konstanŧno mijenjaju ili dopunjuju.

Danas smo od Denisa Lasića, ministra prometa i veza u Vladi FBiH, saznali da će se “izgradnja autoputa na Koridoru 5C kroz FBiH završiti sredinom 2027. godine”!

Ukoliko imamo u vidu da tenderske procedure za neke od manjih dionica autoputa koje tek trebaju biti građene kroz FBiH traju već dvije godine, a njihova izgradnja će trajati tri ili čak četiri, uopšte nije poznato odakle i iz kojeg izvora minisŧar Lasić crpi svoj optimizam.

Komentariši
Vezane vijesti

Cijena nafte dodatno pada zbog naglog povećanja američkih rezervi

Svjetske cijene nafte jutros su počele opadati za više od 1% u pozadini informacija o naglom povećanju rezervi…

Indija i Kina za tri mjeseca kupile 24 milijarde dolara nafte iz Rusije

Nakon početka rata u Ukrajini, EU i SAD uvele su Moskvi sankcije bez presedana koje su uticale na…

I to je moguće: Kesica čipsa košta 11 eura

Video snimci degustacije “Takis” čipsa bili su u trendu na društvenim mrežama u protekloj godini. Napravljeni od kukuruza…
Total
0
Share