Autoput i politika: Još jedno obećanje koje neće biti ispunjeno

Političari u obilasku tunela Počitelj @jpautoceste.ba

Koliko smo samo puta do sada u javnosti mogli čuti informaciju da će najveći infrastrukturni projekat u Bosni i Hercegovini, autoput na Koridru 5C, biti i konačno završen? Nebrojeno puta…

Zvaničnici države Bosne i Hercegovine često javno, ali što je i najzanimljivije bez ikakvog pokrića, navode vrijeme i tačnu godinu završeŧka izgradnje autoputa kroz ovu državu.

Optimizam bez pokrića

Skoro svaka dosadašnja vlast imala je svoj datum završetka izgradnje, pa smo prema tvrdnjama nekih od njih zapravo već i trebali imati završen autoput u dužini od oko 330 kilometara, gdje čak niti dužina tog istog autoputa nije tačno poznata uzimajući u obzir činjenicu da se projekti konstanŧno mijenjaju ili dopunjuju.

Danas smo od Denisa Lasića, ministra prometa i veza u Vladi FBiH, saznali da će se “izgradnja autoputa na Koridoru 5C kroz FBiH završiti sredinom 2027. godine”!

Ukoliko imamo u vidu da tenderske procedure za neke od manjih dionica autoputa koje tek trebaju biti građene kroz FBiH traju već dvije godine, a njihova izgradnja će trajati tri ili čak četiri, uopšte nije poznato odakle i iz kojeg izvora minisŧar Lasić crpi svoj optimizam.

Vezane vijesti

Zbog referenduma o aneksiji “Moskovska berza” pala za 9%, “Gazprom” izgubio 10%

Moskovsko tržište dionica palo je u utorak za gotovo 9 posto nakon najave referenduma o pripajanju Rusiji od…

Britanska luka odbija istovariti tanker sa ruskom naftom

Britanski radnici odbili su istovariti rusku naftu sa broda “Seacod”, koji plovi pod njemačkom zastavom, a koji je…

Jačanje ekonomske saradnje sa Rusijom i Kinom je velika prilika za BiH, a nikako opasnost

Ekonomija ne bi trebala uopšte poznavati granice na način kako ih vide političari, odnosno aktuelni predstavnici vlasti. “Bosna…
Total
0
Share