Bosna i Hercegovina ostala bez tri destinacije za putničke avione

Uzlijetanje putničkog aviona @unsplash.com

Jedan od vodećih svjetskih niskotarifnih avioprevoznika nastavlja da smanjuje svoju mrežu odredišta na području Bosne i Hercegovine sa planovima da prekine letove iz Banja Luke za tri grada u Evropi tokom zimske sezone 2023/24, koja počinje 29. oktobra i traje do 30. marta.

Kako je objavio “exyuaviation“, kompanija “Ryanair” će ukinuti ukupno tri linije iz drugog po veličini bosanskohercegovačkog grada do Charleroia (Belgija) i Nirnberga (Njemačka) od 5. novembra, kao i Berlina (Njemačka) od 6. novembra.

Njemačka “odgođena” na neodređeno vrijeme

Na osnovu postojećih planova, letovi za Charleroi će biti obnovljen od 15. marta naredne godine, dok su dvije njemačke destinacije u ovom trenutku ugašene na neodređeno vrijeme.

Kao rezultat izmjena, prevoznik će se tokom većeg dijela zimske sezone iz Banjaluke saobraćati na četiri linije za Beč, Memingen, Stokholm i Geteborg.

Vezane vijesti

Zašto Kina posjeduje toliko poljoprivrednog zemljišta u Ukrajini?

Ruska invazija na Ukrajinu uzrokuje globalnu glad i ubrzava rast cijena hrane, a budući poremećaji lanca snabdijevanja samo…

Bosna i Hercegovina druga u Evropi po brzini obnavljanja avionskog saobraćaja u 2021. godini

Bosna i Hercegovina (BiH) je zauzela visoko 2. mjesto među evropskim zemljama po obnavljanju avionskog saobraćaja u 2021.…

Nešto zanimljivo se dešava sa eurom… I to potpuno neočekivano

U Rusiji je kurs eura prvi put od kraja marta prešao 100 rubalja, a na svjetskim tržištima se…
Total
0
Share