Britanska “Elektroprivreda” poslala kupcima čarape kako bi se grijali

Čarape za grijanje “umjesto” električne energije @Twitter

Jedan je britanski dobavljač električne energije poslao čarape na adrese svojih 30.000 kupaca, savjetujući ih da “manje” uključuju grijanje, a sve kako bi smanjili “zagađenje” ugljičnim dioksidom.

“E.ON Next” je uputio izvinjenje, navodeći da im je “veoma žao” nakon što su poslali poliesterske čarape u oko 30.000 domaćinstava koja su prošle godine učestvovala u kampanji “uštede energije”, sa preporukom da se “griju sporije“.

“Ako ste nedavno od nas dobili par čarapa, želimo da vam kažemo da nam je veoma žao zbog načina na koji smo to učinili. S obzirom na ozbiljnost trenutnih izazova sa kojima se mnogi ljudi suočavaju, ovaj pristup je bio nepotreban, te se izvinjavamo“, napisala je kompanija na Twitteru.

“Zagrijte se grleći svoje ljubimce”

Jedna druga energetska kompanija u Velikoj Britaniji je također na udaru kritika nakon što su predložili svojim kupcima da zagrle svoje ljubimce kako bi se ugrijali ili da jedu krompir kako bi uštedjeli novac.

Nezadovoljni kupci žalili su se na ovakav pristup energetskih kompanija na društvenim mrežama, suočeni sa do sada najvećim računima za električnu energiju koje su ikada dobili zbog rekordnih cijena energenata na tržištu.

Vezane vijesti

Isušeno jezero u Izraelu biće napunjeno vodom iz Sredozemnog mora

Klimatske promjene i loše upravljanje hidrografskom mrežom doveli su do nestanka nekoliko izvora pitke vode na Bliskom istoku…

Ruske vlasti dozvolile Ukrajincima da ne vraćaju dugove po kreditima

Rusi nastavljaju sa praksom mijenjanja tabli i putokaza, pa su tako danas na ulazu u južni ukrajinski grad…

Rusija ponudila rješenje za blokadu ukrajinskih morskih luka

Ruska Federacija, koja je krajem februara izbršila invaziju na Ukrajinu, počela je da objavljuje uslove za ukidanje blokade…
Total
1
Share