“Coca Cola” prijeti tužbom kompaniji koja proizvodi “Coca Pola” pivo

“Coca Pola” pivo @Twitter

Multinacionalna kompanija “Coca Cola” prijeti da će pokrenuti sudski postupak protiv male kompanije koja proizvodi pivo, zanimljivog naziva, “Coca Pola”.

Francuski mediji su došli u posjed dokumenta u kome je pravni tim “Coca Cole” poslao obavijest čelnicima kolumbijske kompanije u kojoj od njih traži da odmah promijene naziv pića koje proizvode.

Fabrika “Coca Nasa” u Kolumbiji, koja zapošljava svega 20 ljudi, proizvodi hranu, tradicionalne lijekove, pića i druge prerađevine od listova koke.

Predstavnici fabrike tvrde da naziv pića potiče od riječi “pola”, što u Kolumbiji znači pivo, a da je “koka” umanjenica od naziva biljke koja služi kao sirovina, koja je u ostatku svijeta većinom poznata po tome što se od nje proizvodi droga kokain.

Coca Cola” je u pismu zamolila kompaniju, kojom upravljaju pripadnici autohtone Nasa zajednice, da “trajno prestane koristiti naziv ‘Coca Pola’ ili bilo koji sličan izraz koji bi se mogao pomiješati sa zaštitnim znakovima koji pripadaju ovoj multinacionalnoj kompaniji, upozoravajući ih da bi upotreba imena također mogla predstavljati kršenje kolumbijskih zakona“.

Nije prvi put

Pravni zastupnik kolumbijske fabrike “Coca Nasa”, međutim, kaže da ovo nije prvi put da im “Coca Cola” prijeti poduzimanjem pravnog postupka.

Oduprijt ćemo se“, dodao je.

Vezane vijesti

Izvoz “Gazproma” u Evropu mogao bi ove godine pasti za trećinu!

Rusija je odgovorna za oko 40% evropskih potreba za gasom, ali Zapad pokušava da smanji ovu ovisnost, posebno…

Rast cijene i nestašica Nutelle u supermarketima zbog Erdogana

Ako ste ljubitelj Nutelle, bolje je da namirite vlastite zalihe kada sljedeći put odete u supermarket, jer vlada…

Nokia promijenila svoj logo prvi put u 60 godina

Finska kompanija Nokia promijenit će svoj logo prvi put u 60 godina. Razlog je promjena poslovne strategije kompanije…
Total
1
Share