“Coca Cola” prijeti tužbom kompaniji koja proizvodi “Coca Pola” pivo

“Coca Pola” pivo @Twitter

Multinacionalna kompanija “Coca Cola” prijeti da će pokrenuti sudski postupak protiv male kompanije koja proizvodi pivo, zanimljivog naziva, “Coca Pola”.

Francuski mediji su došli u posjed dokumenta u kome je pravni tim “Coca Cole” poslao obavijest čelnicima kolumbijske kompanije u kojoj od njih traži da odmah promijene naziv pića koje proizvode.

Fabrika “Coca Nasa” u Kolumbiji, koja zapošljava svega 20 ljudi, proizvodi hranu, tradicionalne lijekove, pića i druge prerađevine od listova koke.

Predstavnici fabrike tvrde da naziv pića potiče od riječi “pola”, što u Kolumbiji znači pivo, a da je “koka” umanjenica od naziva biljke koja služi kao sirovina, koja je u ostatku svijeta većinom poznata po tome što se od nje proizvodi droga kokain.

Coca Cola” je u pismu zamolila kompaniju, kojom upravljaju pripadnici autohtone Nasa zajednice, da “trajno prestane koristiti naziv ‘Coca Pola’ ili bilo koji sličan izraz koji bi se mogao pomiješati sa zaštitnim znakovima koji pripadaju ovoj multinacionalnoj kompaniji, upozoravajući ih da bi upotreba imena također mogla predstavljati kršenje kolumbijskih zakona“.

Nije prvi put

Pravni zastupnik kolumbijske fabrike “Coca Nasa”, međutim, kaže da ovo nije prvi put da im “Coca Cola” prijeti poduzimanjem pravnog postupka.

Oduprijt ćemo se“, dodao je.

Vezane vijesti

Najveći svjetski niskotarifni avio-prevoznik odustaje od politike jeftinih karata

Najveći i najpoznatiji svjetski niskotarifni avio-prevoznik najavio je u nedjelju odustajanje od politike jeftinih karata, izjavio je čelnik…

Pandemija oborila cijene nafte zbog otkazivanja letova širom svijeta

Cijene nafte pale su u ponedjeljak nakon što su avioprevoznici otkazali na hiljade letova za Sjedinjene Američke Države…

Država u kojoj cijeli mjesec neograničenog prevoza košta 9 eura

Cijeli mjesec neograničenog prevoza za samo 9 eura. To je vrijednost propusnice za lokalni i regionalni javni prijevoz…
Total
0
Share