Da sada najbolje i najdetaljnije fotografije dionice autoputa Zvirovići – Buna

Izgradnja mosta Počitelj na Koridoru 5C @Facebook

Da je izgradnja autoputa kroz Bosnu i Hercegovinu jako spora svjedoči i nedavna informacija da bi Javno preduzeće “Autoceste FBiH” moglo prvi put naplatiti “penale” zbog nepoštivanja rokova prilikom izvođenja radova na izgradnji Koridora 5C.

Podsjetimo, dionica Zvirovići – Počitelj duga je 11,75 kilometara i podijeljena je u dva lota koja obuhvataju otvorenu trasu i most Počitelj.

Izgradnja mosta Počitelj počela je krajem septembra 2019. godine, a predviđeni rok za završetak radova bio je 30 mjeseci, odnosno kraj 2022. godine. Međutim, rokovi su pomjerani još dva puta te su Autoceste FBiH pokrenule proceduru naplate ugovorne kazne zbog kašnjenja završetka izgradnje mosta Počitelj.

Ogromna kašnjenja u izgradnji

Kako se ostatak ove trase ne može pustiti u saobraćaj bez mosta Počitelj, odnosno od Zvirovića do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do završene dionice Počitelj – Buna, primjetno je da i ovaj lot kasni u izgradnji, te su na njemu primjetni intezivni radovi na dva vijadukta na desnoj obali Neretve, kao i na interregionalnom čvorištu i susjednom naplatnom mjestu Počitelj.

Zasigurno do sada najbolje i najdetaljnije fotografije izgradnje ove cjelokupne dionice objavili su danas iz Javnog preduzeća “Autoceste FBiH” na svojim Facebook stranicama.

Foto: Facebook

Vezane vijesti

Rusima koji poginu ili postanu invalidi biće otpisani bankarski krediti

Krediti i hipoteke mobilisanih Rusa koji su poginuli ili dobili prvu grupu invaliditeta tokom ratnih dejstava u Ukrajini…

Indija ne žali uplatiti Rusiji dvije milijarde dolara

Već godinu dana Indija ne može uplatiti Rusiji dvije milijarde dolara za oružje koje je kupila. Kao rezultat…

Nekadašnji McDonald’s restorani će biti preimenovani u Mak.by

Restorani koji su ranije poslovali pod brendom McDonald’s u Bjelorusiji bit će preimenovani u Mak.by, objavila je danas…
Total
0
Share