Državni činovnici na svim nivoima maksimalno se trude građanima BiH zakomplikovati život

Bosanski brdski konj @olx.ba/petkovicm

Koliko je komplikovana državna struktura Bosne i Hercegovine, odnosno koliko su domaći propisi zbunjujući i destimulativni po bilo kom osnovu, možda najbolje pokazuje primjer izvoza “domaćih konja”.

Nestvarno zvuči, ali prvi put nakon čak četrdeset godina obavljen je prvi direkŧan izvoz “Bosanskog brdskog konja” iz Bosne i Hercegovine u EU, odnosno u Njemačku.

Propisi u BiH su toliko komplikovani i destimulativni da je bilo praktično nemoguće izvoziti konje. Imam osjećaj da se državni činovnici na svim nivoima maksimalno trude građanima BiH zakomplikovati život. Godinama sam pokušavao pronaći rješenje za prevazilaženje nametnutih barijera, ali bez uspjeha”, kazao je u suboŧu predsjednik Nadzornog odbora “Međunarodnog udruženja uzgajivača Bosanskog brdskog konja”, Enver Žiga.

Formiranjem Međunarodnog udruženja uzgajivača “Bosanskih brdskih konja” 2010. godine, dat je dodatni impuls proširenju uzgoja u zemljama Evropske unije, što je upravo osŧvarenim izvozom prvih primjeraka iz BiH i konačno moguće.

Vezane vijesti

Ujedinjeni Arapski Emirati uvode radnu sedmicu od četiri i po dana

Ujedinjeni Arapski Emirati mijenjaju režim zapošljavanja u resorima državne uprave počevši od prvog dana 2022. godine. Državne agencije…

Borrell: “Evropa će napustiti ruski gas u roku od dvije godine”

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da će evropske zemlje moći…

Federacija BiH želi graditi terminal za tečni prirodni plin u Grčkoj

Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) izrazila je interes za projekat regasifikacije plutajućeg grčkog skladišta Aleksandropolis (FSRU) za LNG…
Total
0
Share