Državni činovnici na svim nivoima maksimalno se trude građanima BiH zakomplikovati život

Bosanski brdski konj @olx.ba/petkovicm

Koliko je komplikovana državna struktura Bosne i Hercegovine, odnosno koliko su domaći propisi zbunjujući i destimulativni po bilo kom osnovu, možda najbolje pokazuje primjer izvoza “domaćih konja”.

Nestvarno zvuči, ali prvi put nakon čak četrdeset godina obavljen je prvi direkŧan izvoz “Bosanskog brdskog konja” iz Bosne i Hercegovine u EU, odnosno u Njemačku.

Propisi u BiH su toliko komplikovani i destimulativni da je bilo praktično nemoguće izvoziti konje. Imam osjećaj da se državni činovnici na svim nivoima maksimalno trude građanima BiH zakomplikovati život. Godinama sam pokušavao pronaći rješenje za prevazilaženje nametnutih barijera, ali bez uspjeha”, kazao je u suboŧu predsjednik Nadzornog odbora “Međunarodnog udruženja uzgajivača Bosanskog brdskog konja”, Enver Žiga.

Formiranjem Međunarodnog udruženja uzgajivača “Bosanskih brdskih konja” 2010. godine, dat je dodatni impuls proširenju uzgoja u zemljama Evropske unije, što je upravo osŧvarenim izvozom prvih primjeraka iz BiH i konačno moguće.

Vezane vijesti

Država ograničava prodaju suncokretovog ulja

Usred velike potražnje i glasina o mogućim problemima s uvozom suncokretovog ulja iz Ukrajine, najvećeg svjetskog proizvođača, najveći…

Državljani Rusije od sutra više neće letjeti avionima u inostranstvo

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj preporučuje da avio-kompanije iz Rusije obustave sve letove u inostranstvo. Dakle, svi letovi…

“Pošte Srpske” imaju više radnika od “BH Pošte” koja ima 30 miliona KM veće prihode

Da su javna preduzeća u Bosni i Hercegovini (BiH) postala mjesto gdje je vjerovatno najvažnije pronaći zaposlenje, bez…
Total
0
Share