“Emirates” zapošljava stjuardese iz BiH, prijave u Sarajevu i Mostaru

Stjuardesa @YouTube/screenshot

“Emirates”, trenutno najveća svjetska aviokompanija na duge relacije, zaposliće dodatno kabinsko osoblje s ciljem proširivanja svoje radne snage i jačanja operacija kao odgovor na porast potražnje za avio-prevozom.

Aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju nada se da će zaposliti 6.000 novih članova kabinskog osoblja do marta 2023. godine. Prevoznik će ugostiti dane otvorenih vrata u Podgorici, Budvi, Sarajevu (Hotel “Europa”), Mostaru (Hotel “Mepas”), Beogradu, Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Skoplju.

Prema opisu posla, zainteresovani za pozicije sa punim radnim vremenom, moraju biti visoki najmanje 160 centimetara i biti u stanju da dostignu visinu od 212 cm dok stoje na prstima kako bi mogli pristupiti opremi za hitne slučajeve na svim tipovima aviona.

Putovanje svijetom

Kao kabinsko osoblje “Emiratesa”, novi kandidati će biti smješteni u Dubaiju i morat će ispuniti zahtjeve za radnu vizu UAE. Oni koji žele da se prijave moraju imati završenu srednju školu. Kandidati također moraju tečno pisati i govoriti engleski jezik, a oni koji govore više jezika biće visoko rangirani u procesu prijave.

Rad za aviokompaniju također ima svoje pogodnosti i uspješni regruti će imati koristi od besplatnog zajedničkog smještaja u Dubaiju, besplatnog prevoza na posao i s posla, kao i povlastica za putovanja za sebe, porodicu i prijatelje.

Prijave za regrutacije možete pronaći na ovom linku.

Vezane vijesti

SAD razmatra blokadu 643 milijarde dolara ruskih rezervi

Američka administracija hitno razmatra mogućnost blokade rezervi Centralne banke Rusije u iznosu od 643 milijarde dolara. Pojedini američki…

Proizvođač dronova “Bayraktar” ismijao rusko “moćno lasersko oružje”

Selcuk Bayraktar, koji sa svojim bratom Halukom vodi istanbulsku kompaniju “Baykar”, kaže da je upotreba dronova u ukrajinskom…

Stan od 7 kvadrata se prodaje za 120.000 maraka

U gradu koji se smatra jednim od najskupljih na svijetu, jedan se “mikro stan” prodaje na aukciji za…
Total
1
Share