“Hering” nam pokazuje autoput kojim se nećemo voziti još 4 godine

Dionica “Počitelj – Buna” na Koridoru 5c @YouTube

Koliko je u Bosni i Hercegovini kompleksna izggradnja autoputa na Koridoru 5c možda najbolje prikazuje video kompanije “Hering” iz Širokog Brijega u kome su, mora se priznati, na lijep način prikazali početak izgradnje i konačno završenu dionicu “Počitelj – Buna”.

Dionica “Počitelj – Buna” konačno je završena polovinom 2021. godine, čime je BiH “samo na papiru” dobila 7,2 kilometra novog autoputa, jer ista neće biti u upotrebi dok se ne završi naredna dionica, “Buna – tunel Kvanj“, koja bi trebala imati priključnu petlju.

“Mrtvo slovo na papiru”

Upravo dionica “Buna – tunel Kvanj“, koja će se graditi tri i pol godine, a za koju još uvijek nije niti “završena” tenderska procedura (započeta još u decembru 2019. godine), razlog je zašto je današnji “Heringov” video, nažalost, samo “mrtvo slovo na papiru“.

I da se u narednih nekoliko mjeseci krene s izgradnjom dionice “Buna – tunel Kvanj“, tek početkom 2026. godine bi dionica “Počitelj – Buna” mogla biti otvorena za saobraćaj. Do tada ovu dionicu možemo gledati samo na YouTube videu.

Video: YouTube

Vezane vijesti

Cijena nafte na najvišem nivou od 2014. godine

Cijene nafte u utorak su nastavile svoj nedavni rast, pa je cijena barela (159 litara) sjevernomorske “Brent” nafte…

Počelo je: Rusija pokušava prodati naftu Indiji uz ogroman popust

Rusija je spremna dati Indiji velike popuste na naftu zbog međunarodnog pritiska i pada potražnje za ruskim sirovinama…

Kosovo zabranilo uvoz svih proizvoda iz Srbije

Nakon što su danas oteta trojica graničnih kosovskih policajaca od strane srbijanskih specijalnih snaga, Vlada Kosova zabranila je…
Total
0
Share