“HTEC” kupio sarajevski “Mistral Technologies”: Najveća tehnološka kompanija u BiH

“Mistral Technologies” @mistral.ba

HTEC grupa, globalna kompanija za konsalting, softverski inženjering i razvoj digitalnih proizvoda sa sjedištem u San Franciscu, objavila je jučer da je kupila sarajevsku kompaniju “Mistral Technologies”.

Udruživanjem snaga sa Mistralovim timom od 300 ljudi, “HTEC” je sada najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini, koja zapošljava skoro 600 stručnjaka u zemlji.

Osnovan u Sarajevu 2010. godine, “Mistral Technologies”, najnoviji član HTEC Grupe, pozicionirao se kao izabrani poslodavac za inženjerske talente u Bosni i Hercegovini. “Mistral Technologies” ima impresivan portfolio klijenata kompanija sa liste “Fortune 500”.

Tržišni lider u Bosni i Hercegovini

“Izgradnja jakih odnosa zasnovanih na povjerenju, pružanje izvrsnosti i dodavanje vrijednosti našim cijenjenim partnerstvima s klijentima uvijek je bilo u srcu naše strategije, kao i stvaranje radnog okruženja usmjerenog na ljude. Mi smo savršeni par za HTEC Grupu u smislu naših vrijednosti i pružanja usluga, a uvjeren sam da ćemo uskoro biti najtraženiji svjetski partner za najsloženije tehničke izazove”, kazao je Mersed Čamdžić, suosnivač i izvršni direktor “Mistral Technologies“.

“Drago mi je što mogu reći da smo danas preuzeli Mistral Technologies, jednu od najboljih tehnoloških kompanija u regiji, koja je očigledan tržišni lider u Bosni i Hercegovini i čija su strast, vodstvo, tehnička izvrsnost i korporativne vrijednosti u skladu s našim . U budućnosti ćemo nastaviti da okupljamo daleko najtalentovanije tehničke i kreativne profesionalce u jugoistočnoj Evropi i upoznajemo ih sa mogućnostima globalnog tržišta“, rekao je Aleksandar Čabrilo, suosnivač i izvršni direktor “HTEC“-a.

Vezane vijesti

Pad cijena jestivog ulja? Kreće i prvi ukrajinski brod sa sjemenkama suncokreta

Suhi teretni brod “Thoe” pod zastavom Maršalskih ostrva, sa sjemenkama suncokreta, napustio je ukrajinsku luku Černomorsk i kreće…

Bjelorusija “uzvraća udarac”: Uvodimo sankcije Evropskoj uniji, Americi, Britaniji…

“Bjelorusija uvodi uzvratne ekonomske sankcije Zapadu”, kazao je danas premijer ove države Roman Golovchenko. “Pripremili smo i u…

Porezni prihodi Federacije BiH za 10 mjeseci veći za 8 posto

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) saopštila je da je u prvih deset mjeseci 2021. godine naplatila…
Total
1
Share