Italija kaznila “Amazon” sa više od milijardu eura

Kompanija “Amazon” @Twitter

“Amazon” je u Italiji kažnjen sa ukupno 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe svog “apsolutno dominantnog položaja na tržištu”.

Kompanija je koristila “posebno ozbiljnu” strategiju da nanese štetu konkurentima u logističkim uslugama “online trgovine”, navodi italijanska “Uprava za konkurenciju i regulaciju tržišta“.

“‘Amazon‘ zauzima apsolutnu dominantnu poziciju na italijanskom tržištu posredničkih usluga, što mu je omogućilo da favorizuje svoju logističku uslugu FBA, a sve na štetu konkurentskih operatera”, navodi se u saopštenju italijanske agencije.

Kompanija je, sa svoje strane, već najavila da planira uložiti žalbu na ovu kaznu.

“Uopšte se ne slažemo s odlukom Italijanske uprave za konkurenciju i regulaciju tržište (AGCM), te ćemo uložiti žalbu na ovu odluku”, kazao je portparol kompanije, navodeći da su predložene mjere “neopravdane i nesrazmjerne“.

Vezane vijesti

Supermarketi moraju donirati hranu dva dana prije isteka roka

Veliki lanci supermarketa biti će primorani da doniraju hranu najmanje 48 sati prije isteka roka. Ova mjera stupa…

Austrijski kancelar prijeti da će od “Gazproma” uzeti skladište plina u Salzburgu

Austrijski kancelar Karl Nehammer zaprijetio je danas da će “Gazpromu” oduzeti podzemno skladište “Haidach” ako se ne napuni…

Ogroman rast izvoza namještaja iz Bosne i Hercegovine

I pored cjelokupne, prvenstveno političke situacije u Bosni i Hercegovini, privrednici iz naše države su očito pronašli način…
Total
0
Share