Lepa Brena ulaže milione u izgradnju skijališta iznad Sarajeva

Fahreta Živojinović, “Lepa Brena” @YouTube

Poznata pjevačica bh. korijena Lepa Brena i njen srbijanski poslovni partner Saša Popović nedavno su prodali svoj udio u “Grand” produkciji, čime su zaradili po 15 miliona eura.

Mediji u regionu trenutno špekulišu gdje bi ovaj dvojac mogao uložiti svoj novac, a jedna od mogućih lokacija se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Popović je već prije nekoliko mjeseci izjavio da je svoj udio uložio u nekretnine, dok je Brena bila malo tajnovitija, navodeći da će to biti potpuno novi posao za nju. Nedavno je otkrila šta zapravo tačno planira.

Luksuzno odmaralište

Naime, Lepa Brena će, bar prema navodima srbijanskih medija, graditi moderno skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje konačnih ugovora za izgradnju očekuje se do kraja januara, a prema prvim planovima, skijalište će obuhvatiti dvije staze od 700 metara sa ski liftom. Pored toga, u planu je i izgradnja luksuznog hotela i sistema za vještačko osnježavanje velikih razmjera.

Rođena u BiH

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, najpopularnija je “folk” pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije.

Rođena je u Tuzli, a odrastala je u Brčkom. Još kao studentica se preselila u Beograd, gdje napušta studij i započinje pjevačku karijeru koja traje do danas.

Vezane vijesti

Italija kaznila “Amazon” sa više od milijardu eura

“Amazon” je u Italiji kažnjen sa ukupno 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe svog “apsolutno dominantnog položaja na tržištu”.…

Baltičke zemlje prestale uvoziti ruski gas: “Prekidamo veze sa agresorom”

Baltičke zemlje prestale su uvoziti ruski prirodni gas, te se on više “ne isporučuje u Latviju, Estoniju i…

I to je moguće: Kesica čipsa košta 11 eura

Video snimci degustacije “Takis” čipsa bili su u trendu na društvenim mrežama u protekloj godini. Napravljeni od kukuruza…
Total
0
Share