Lepa Brena ulaže milione u izgradnju skijališta iznad Sarajeva

Fahreta Živojinović, “Lepa Brena” @YouTube

Poznata pjevačica bh. korijena Lepa Brena i njen srbijanski poslovni partner Saša Popović nedavno su prodali svoj udio u “Grand” produkciji, čime su zaradili po 15 miliona eura.

Mediji u regionu trenutno špekulišu gdje bi ovaj dvojac mogao uložiti svoj novac, a jedna od mogućih lokacija se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Popović je već prije nekoliko mjeseci izjavio da je svoj udio uložio u nekretnine, dok je Brena bila malo tajnovitija, navodeći da će to biti potpuno novi posao za nju. Nedavno je otkrila šta zapravo tačno planira.

Luksuzno odmaralište

Naime, Lepa Brena će, bar prema navodima srbijanskih medija, graditi moderno skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje konačnih ugovora za izgradnju očekuje se do kraja januara, a prema prvim planovima, skijalište će obuhvatiti dvije staze od 700 metara sa ski liftom. Pored toga, u planu je i izgradnja luksuznog hotela i sistema za vještačko osnježavanje velikih razmjera.

Rođena u BiH

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, najpopularnija je “folk” pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije.

Rođena je u Tuzli, a odrastala je u Brčkom. Još kao studentica se preselila u Beograd, gdje napušta studij i započinje pjevačku karijeru koja traje do danas.

Vezane vijesti

Beskrajni redovi: “Nema više hljeba, nema mlijeka, nema ni krompira”

Medijska blokada se nastavlja u Kazahstanu, internet danima ne radi, a ljudi u beskrajnim redovima u bankama i…

Katar: Nijedna zemlja svijeta ne može brzo zamijeniti isporuke ruskog gasa Evropi

Ni Katar ni bilo koja druga država svijeta nema kapacitet da zamijeni isporuke ruskog gasa Evropi tečnim prirodnim…

Supermarketi moraju donirati hranu dva dana prije isteka roka

Veliki lanci supermarketa biti će primorani da doniraju hranu najmanje 48 sati prije isteka roka. Ova mjera stupa…
Total
1
Share