Lepa Brena ulaže milione u izgradnju skijališta iznad Sarajeva

Fahreta Živojinović, “Lepa Brena” @YouTube

Poznata pjevačica bh. korijena Lepa Brena i njen srbijanski poslovni partner Saša Popović nedavno su prodali svoj udio u “Grand” produkciji, čime su zaradili po 15 miliona eura.

Mediji u regionu trenutno špekulišu gdje bi ovaj dvojac mogao uložiti svoj novac, a jedna od mogućih lokacija se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Popović je već prije nekoliko mjeseci izjavio da je svoj udio uložio u nekretnine, dok je Brena bila malo tajnovitija, navodeći da će to biti potpuno novi posao za nju. Nedavno je otkrila šta zapravo tačno planira.

Luksuzno odmaralište

Naime, Lepa Brena će, bar prema navodima srbijanskih medija, graditi moderno skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Potpisivanje konačnih ugovora za izgradnju očekuje se do kraja januara, a prema prvim planovima, skijalište će obuhvatiti dvije staze od 700 metara sa ski liftom. Pored toga, u planu je i izgradnja luksuznog hotela i sistema za vještačko osnježavanje velikih razmjera.

Rođena u BiH

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, najpopularnija je “folk” pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije.

Rođena je u Tuzli, a odrastala je u Brčkom. Još kao studentica se preselila u Beograd, gdje napušta studij i započinje pjevačku karijeru koja traje do danas.

Vezane vijesti

Ruska krađa ukrajinskog žita “oborila” cijenu pšenice na nivo prije invazije

Cijene narudžbi za pšenicu nastavile su da padaju na čikaškoj berzi u petak, vraćajući se na vrijednost prije…

Njemačka: Bespovratnih 20.000 eura mladima ispod 18 godina

“Grunderbe” je naziv programa koji bi trebao mladim osobama u Njemačkoj obezbijediti novac ukoliko isti nisu u stanju…

Kompanije koje su napustile Rusiju zapošljavaju više od 200 hiljada ljudi

Strane kompanije koje su djelimično ili potpuno napustile rusko tržište, zbog sankcija uvedenih ovoj državi nakon napada na…
Total
1
Share