Musk i Bezos izgubili desetine milijardi dolara prošle sedmice

Elon Musk @YouTube

Najbogatiji ljudi na svijetu, osnivač “Tesle” Elon Musk i “Amazona” Jeff Bezos, izgubili su rekordne iznose u prošloj sedmici zbog pada vrijednosti dionica tehnoloških kompanija.

Elon Musk je izgubio 25,1 milijardu dolara u proteklih sedam dana, te se njegovo bogatstvo smanjilo za više od 9%. Bezos je izgubio 20 milijardi dolara, Binance Changpeng Zhao izgubio je 17,7 milijardi dolara, a izvršni direktor “Mete” Mark Zuckerberg izgubio je 10,4 milijardi dolara.

Rast kamatnih stopa

Tržišta su najviše pala od početka pandemije upravo prošle sedmice, a dionice tehnoloških kompanija su preuzele teret nestabilne zarade i izglede za veće američke kamatne stope.

Dan ranije Musk je razljutio “Tesline” investitore zbog sudskog procesa koji su dioničari kompanije pokrenuli protiv njega jer je 2016. godine natjerao Upravni odbor da pristane na preuzimanje “SolarCityja”, u kojem je upravo on bio glavni dioničar.

Vezane vijesti

Zaboravio “Bitcoin” novčanik punih 8 godina, danas je milioner

Novčanik neaktivan više od 8 godina, u kojem se nalazi 321 “Bitcoin”, izaziva rasprave šire internet zajednice nakon…

SAD razmatra blokadu 643 milijarde dolara ruskih rezervi

Američka administracija hitno razmatra mogućnost blokade rezervi Centralne banke Rusije u iznosu od 643 milijarde dolara. Pojedini američki…

Poslodavci godinama profitirali, sada traže bilo kakve radnike

U Bosni i Hercegovini se u posljednje vrijeme dešava jako čudna situacija, prema kojoj se u zvaničnim podacima…
Total
1
Share