Musk i Bezos izgubili desetine milijardi dolara prošle sedmice

Elon Musk @YouTube

Najbogatiji ljudi na svijetu, osnivač “Tesle” Elon Musk i “Amazona” Jeff Bezos, izgubili su rekordne iznose u prošloj sedmici zbog pada vrijednosti dionica tehnoloških kompanija.

Elon Musk je izgubio 25,1 milijardu dolara u proteklih sedam dana, te se njegovo bogatstvo smanjilo za više od 9%. Bezos je izgubio 20 milijardi dolara, Binance Changpeng Zhao izgubio je 17,7 milijardi dolara, a izvršni direktor “Mete” Mark Zuckerberg izgubio je 10,4 milijardi dolara.

Rast kamatnih stopa

Tržišta su najviše pala od početka pandemije upravo prošle sedmice, a dionice tehnoloških kompanija su preuzele teret nestabilne zarade i izglede za veće američke kamatne stope.

Dan ranije Musk je razljutio “Tesline” investitore zbog sudskog procesa koji su dioničari kompanije pokrenuli protiv njega jer je 2016. godine natjerao Upravni odbor da pristane na preuzimanje “SolarCityja”, u kojem je upravo on bio glavni dioničar.

Vezane vijesti

Skener otiska prsta uskoro na bankovnim karticama

Stručnjaci kompanije “Samsung” pronašli su način da integrišu senzor otiska prsta u bankovnu karticu kombinujući ga sa sigurnosnim…

Cijena nafte “Brent” dostigla rekordnih 139 dolara iz 2008. godine

Cijena nafte je porasla na najviši nivo od 2008. godine, dostigavši ​​139 dolara po barelu, nakon izvještaja o…

Erdoganova naredba: “Turkish Airlines” mijenja svoje ime

Nakon preimenovanja Turske u UN-u, zemlja također želi “progurati” i tursko ime za svoju nacionalnu aviokompaniju. “Od sada…
Total
1
Share