Najavljeno poskupljenje električne energije i u Republici Srpskoj

Radovan Višković @YouTube

Nakon što je proteklih dana aktuelizirana problematika na relaciji rudnici – Elektroprivreda BiH u entitetu Federacija BiH, slična situacija u vezi s distribucijom i povećanom cijenom električne energije očekuje se i u manjem bh. entitetu.

Kako je danas najavljeno na konferenciji za medije,  Vlada Republike Srpske (RS) dala je saglasnost Elektroprivredi RS za emisiju obveznica na bečkoj berzi u januaru 2022. godine.

Iako nije “direktno povezao” ove dvije stvari, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da će doći i do neznaŧnog povećanja cijene električne energije za privredu, “pravdajući” se činjenicom da će ona i dalje ostati najjeftinija u regionu.

Video: YouTube

Podsjetimo, portal Danas.ba je prije par dana pisao i o sličnim zahtijevima Elektroprivrede BiH u entitetu FBiH, gdje bi zbog nagomilanih dugovanja Koncerna, u čijem su sastavu i rudnici, uskoro u ovom dijelu BiH moglo doći do povećanja cijene električne energije za domaćinsŧva za čak 20 posto.

Vezane vijesti

“Wizz Air” obezbijedio 100.000 besplatnih karata za ukrajinske izbjeglice

Mađarska niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” odlučila je obezbijediti 100.000 besplatnih karata za Ukrajince koji bježe od ruskog rata…

Nakon Švicarske, i Monako zadao udarac ruskoj “eliti”

Kneževina Monako odlučila je podržati sankcije EU protiv Rusije, koje su uvedene nakon što su ruske snage izvršile…

Poznata avio-kompanija traži 6.000 radnika – stjuardese, kabinsko osoblje…

Na visini većoj od 10 kilometara sve bi trebalo da radi kao sat. Zbog toga su svjetski poznatoj…
Total
0
Share