Najavljeno poskupljenje električne energije i u Republici Srpskoj

Radovan Višković @YouTube

Nakon što je proteklih dana aktuelizirana problematika na relaciji rudnici – Elektroprivreda BiH u entitetu Federacija BiH, slična situacija u vezi s distribucijom i povećanom cijenom električne energije očekuje se i u manjem bh. entitetu.

Kako je danas najavljeno na konferenciji za medije,  Vlada Republike Srpske (RS) dala je saglasnost Elektroprivredi RS za emisiju obveznica na bečkoj berzi u januaru 2022. godine.

Iako nije “direktno povezao” ove dvije stvari, entitetski premijer Radovan Višković je kazao da će doći i do neznaŧnog povećanja cijene električne energije za privredu, “pravdajući” se činjenicom da će ona i dalje ostati najjeftinija u regionu.

Video: YouTube

Podsjetimo, portal Danas.ba je prije par dana pisao i o sličnim zahtijevima Elektroprivrede BiH u entitetu FBiH, gdje bi zbog nagomilanih dugovanja Koncerna, u čijem su sastavu i rudnici, uskoro u ovom dijelu BiH moglo doći do povećanja cijene električne energije za domaćinsŧva za čak 20 posto.

Vezane vijesti

Kina dozvoljava Rusiji da koristi ukradene transportne avione

Ruska Federacija koristi avione “Boeing 757-200” ukradene od zapadnih kompanija za redovan transport tereta iz Kine, piše “Ukrajinska…

Veliko pojeftinjenje u komšiluku: Benzin jeftinji za 25 feninga, dizel za 15

Kako javljaju hrvatski mediji, vlada Andreja Plenkovića sutra će održati telefonsku sjednicu, te bi cijene naftnih derivata u…

Supermarketi moraju donirati hranu dva dana prije isteka roka

Veliki lanci supermarketa biti će primorani da doniraju hranu najmanje 48 sati prije isteka roka. Ova mjera stupa…
Total
3
Share