Najveća mljekarska kompanija u Južnoj Koreji u reklami prikazala žene kao krave

Sporna reklama @YouTube

U reklami za “Seoul Milk”, najveću mliječnu kompaniju u Južnoj Koreji, muškarac tajno snima žene na polju, koje se nedugo zatim “pretvaraju” u krave.

Reklama, koja je naišla na veliki odjek u javnosti, uklonjena je sa YouTube kanala ovog brenda, ali je ista postala viralna na društvenim mrežama jer su je korisnici interneta ponovo postavili na ovu platformu.

Sporna reklama počinje slikom čovjeka koji šeta krajolikom s fotoaparatom u ruci, nakon čega odluči tajno snimti grupu žena na koju je naišao, a koje vježbaju jogu.

Muškarac zatim slučajno stane na grančicu i uplaši žene, a one se u tom trenutku pretvaraju u krave.

Iskorištavanje žena

Popratna poruka uz reklamu je glasila:

“Čista voda, organska hrana, 100 posto čisto ‘Seulsko mlijeko‘. Organsko mlijeko sa organske farme u ugodnoj prirodi Cheongyanga”.

Neki su ovakvo ponašanje muškarca u reklami uporedili sa zločinom tajnog fotografisanja ljudi minijaturnim kamerama.

Izvinjenje javnosti

“Matična kompanija ‘Seoul Milk’, ‘Seoul Department Cooperative’, u izjavi na svojoj internet stranici uputila je izvinjenje svima koji su “bili uvrijeđeni zbog reklame za mlijeko koja je objavljena u javnosti 29. novembra”.

“Ovu stvar shvaćamo veoma ozbiljno i pokrenućemo internu istragu po ovom pitanju. Preduzećemo potrebne dodatne mjere kako bi osigurali da se ovakvi slučajevi ubuduće ne dešavaju. Pognute glave upućujemo izvinjenje“, navodi se između ostalog u saopštenju.

VIdeo: YouTube

Vezane vijesti

Norveška je postala “nova Rusija” za Evropu

Norveška je prošle godine isporučila između 30 i 40 posto evropskog gasa i ima ambicije da zadrži taj…

I to je moguće: Kesica čipsa košta 11 eura

Video snimci degustacije “Takis” čipsa bili su u trendu na društvenim mrežama u protekloj godini. Napravljeni od kukuruza…

Ukrajina dostiže predratne brojke izvoza pšenice

Uprkos ratu, zahvaljujući svojoj inicijativi za hranu, Ukrajina se približila predratnim ciframa izvoza pšenice u siromašne zemlje kao…
Total
0
Share