Ništa od 1.000 KM minimalne plate od 1. januara 2024. godine

Nermin Nikšić @YouTube

Iako je još 11. oktobra ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH Vojin Mijatović (SDP BiH) kazao da će u ovom dijelu Bosne i Hercegovine od 1. januara 2024. godine minimalna plata iznositi 1.000 KM, jučer ga je demantovao upravo njegov stranački predsjednik.

“Službeno mogu poslati poruku da će od 1. januara 2024. godine Federacija BiH krenuti sa primjenom velikog seta fiskalnih zakona, pri čemu ćemo imati najveću minimalnu platu u regiji u iznosu od 1.000 KM“, kazao je Mijatović tokom jedne prošlomjesečne međunarodne konferencije u Crnoj Gori.

Od 1. aprila 2024. godine!?

Međutim, gostujući sinoć u programu “Face” televizije, Nermin Nikšić, premijer FBiH i predsjednik SDP-a BiH, kazao je da taj proces ipak ne može biti implementiran tako brzo, odnosno “preko noći“.

“Mislim da će biti do prvog kvartala, jer je ovo historijska reforma i mora se voditi računa o svemu. To su stvari koje iziskuju neko vrijeme“, kazao je federalni premijer, dodajući na kraju da će Bosna i Hercegovina sljedeće godine otplaćivati najveću ratu vanjskog duga.

Vezane vijesti

UEFA razmišlja kako da “raskine” ugovor sa Gazpromom

“UEFA” razmatra raskid svog bogatog sponzorskog ugovora sa ruskim “Gazpromom” zbog vojne invazije na Ukrajinu. Kako prenosi “BBC“,…

Turska udvostručila uvoz ruske nafte uprkos zapadnim sankcijama

Turska je ove godine udvostručila uvoz nafte iz Rusije, prema podacima kompanije “Refinitiv Eikon” objavljenim u ponedjeljak, dok…

Baltičke zemlje prestale uvoziti ruski gas: “Prekidamo veze sa agresorom”

Baltičke zemlje prestale su uvoziti ruski prirodni gas, te se on više “ne isporučuje u Latviju, Estoniju i…
Total
0
Share