Novogodišnji praznici u BiH: Veliki porast broja turista iz Turske

Zimski odmor na Bjelašnici @YouTube

Adis Mušinović, direktor ski centara Bjelašnica i Igman, rekao je u izjavi nakon posjete turskih novinara da je “primjetan porast broja turista koji dolaze iz Turske, posebno tokom novogodišnji praznika u posljednjih 4-5 godina”.

“Ovdje su radile mnoge turske kompanije na nekoliko projekata i po njihovom ‘radu’ se vidi porast broja turista. Vidjeli smo mnogo turista koji dolaze iz Turske“, dodao je Mušinović, navodeći da se radi o najpovoljnijem skijaškom centru u regionu po pitanju cijena.

Najsavremenija tehnologija

“Postali smo prvo skijalište koje je otvorilo sezonu na Balkanu“, rekao je Mušinović za turske novinare, navodeći da se uglavnom radi o ski stazama koje su pripremljene za profesionalna takmičenja.

“Ukupno imamo 40 kilometara staza na ovom skijalištu. Imamo žičare sa najnovijom tehnologijom. Također, imamo najnoviju tehnologiju za proizvodnju umjetnog snijega, te zbog toga naša zimska skijaška sezona traje malo duže“, kazao je direktor ski centara Bjelašnica i Igman.

Osim turista iz susjednih zemalja, Mušinović navodi da sve više turista dolazi i sa područja Bliskog istoka, kako zimi, ali tako i ljeti.

Vezane vijesti

Strah od sankcija: Turske banke počele odbijati ruske kartice “Mir”

Dvije velike turske banke, “Isbank” i “Denizbank”, 19. septembra prestale su obavljati finansijske transakcije ruskim bankovnim karticama “Mir”.…

“Fitch” i “Moody’s” snizili kreditni rejting Rusije na nivo “smeća”

Rejting agencije “Fitch” i “Moody’s” snizile su kreditne sposobnosti Rusije za šest koraka na status “smeća”, rekavši da…

Odlična vijest za bh. političare: “Moody’s” potvrdio B3 rejting Bosne i Hercegovine

“Moody’s Investors Service” jučer je potvrdio B3 dugoročni rejting emitenta u domaćoj i stranoj valuti Bosne i Hercegovine,…
Total
0
Share