Novogodišnji praznici u BiH: Veliki porast broja turista iz Turske

Zimski odmor na Bjelašnici @YouTube

Adis Mušinović, direktor ski centara Bjelašnica i Igman, rekao je u izjavi nakon posjete turskih novinara da je “primjetan porast broja turista koji dolaze iz Turske, posebno tokom novogodišnji praznika u posljednjih 4-5 godina”.

“Ovdje su radile mnoge turske kompanije na nekoliko projekata i po njihovom ‘radu’ se vidi porast broja turista. Vidjeli smo mnogo turista koji dolaze iz Turske“, dodao je Mušinović, navodeći da se radi o najpovoljnijem skijaškom centru u regionu po pitanju cijena.

Najsavremenija tehnologija

“Postali smo prvo skijalište koje je otvorilo sezonu na Balkanu“, rekao je Mušinović za turske novinare, navodeći da se uglavnom radi o ski stazama koje su pripremljene za profesionalna takmičenja.

“Ukupno imamo 40 kilometara staza na ovom skijalištu. Imamo žičare sa najnovijom tehnologijom. Također, imamo najnoviju tehnologiju za proizvodnju umjetnog snijega, te zbog toga naša zimska skijaška sezona traje malo duže“, kazao je direktor ski centara Bjelašnica i Igman.

Osim turista iz susjednih zemalja, Mušinović navodi da sve više turista dolazi i sa područja Bliskog istoka, kako zimi, ali tako i ljeti.

Vezane vijesti

Supermarketi odbijaju prodavati Coca-Colu zbog poskupljenja

Lanac supermarketa “Edeka” odbio je da prodavati “Coca-Colu” nakon što je proizvođač najavio poskupljenje za njemačko tržište od…

Nabavna cijena gasa “skočila” na 1.300 dolara, čeka li nas “hladna zima”

Na berzi prirodnog gasa danas je cijena narudžbi za januar premašila vrijednost od 1.300 dolara za hiljadu kubnih…

Rusija neće imati sreće ni ove zime

Cijena prirodnog gasa u Evropi nastavila je da pada, dostigavši ​​dvogodišnji rekord u četvrtak, jer su evropski nivoi…
Total
0
Share