Novogodišnji praznici u BiH: Veliki porast broja turista iz Turske

Zimski odmor na Bjelašnici @YouTube

Adis Mušinović, direktor ski centara Bjelašnica i Igman, rekao je u izjavi nakon posjete turskih novinara da je “primjetan porast broja turista koji dolaze iz Turske, posebno tokom novogodišnji praznika u posljednjih 4-5 godina”.

“Ovdje su radile mnoge turske kompanije na nekoliko projekata i po njihovom ‘radu’ se vidi porast broja turista. Vidjeli smo mnogo turista koji dolaze iz Turske“, dodao je Mušinović, navodeći da se radi o najpovoljnijem skijaškom centru u regionu po pitanju cijena.

Najsavremenija tehnologija

“Postali smo prvo skijalište koje je otvorilo sezonu na Balkanu“, rekao je Mušinović za turske novinare, navodeći da se uglavnom radi o ski stazama koje su pripremljene za profesionalna takmičenja.

“Ukupno imamo 40 kilometara staza na ovom skijalištu. Imamo žičare sa najnovijom tehnologijom. Također, imamo najnoviju tehnologiju za proizvodnju umjetnog snijega, te zbog toga naša zimska skijaška sezona traje malo duže“, kazao je direktor ski centara Bjelašnica i Igman.

Osim turista iz susjednih zemalja, Mušinović navodi da sve više turista dolazi i sa područja Bliskog istoka, kako zimi, ali tako i ljeti.

Vezane vijesti

Zašto se cijene goriva razlikuju i do 60 feninga od jedne do druge pumpe?

Kako se može primjetiti u posljednjih nekoliko dana, cijene goriva na benzinskim pumpama u Bosni i Hercegovini su…

Kina uvozi rekordne količine uglja i nafte iz Rusije

U aprilu je Kina, druga po veličini svjetska ekonomija, kupila više uglja nego ikada prije od Rusije i…

Njemački poljoprivrednici upozoravaju na “neviđeni skok” cijena

Udruženje njemačkih poljoprivrednika prognoziralo je “skok cijena hrane bez presedana”, piše današnji “Spiegel”, pozivajući se na dokument iz…
Total
0
Share