Poznata svjetska kompanija donira cjelokupan zidarski materijal za Olimpijski bazen u Mostaru

Stari most u Mostaru @YouTube

Mostarski Olimpijski gradski bazen, odnosno njegova više puta započeta izgradnja, ponovo privlači pažnju javnosti, a ovaj put riječ je o donaciji koja govori o tome kako se jedna odgovorna i svjetski poznata kompanija osnosi prema ovakom projektu.

Iako je još u novembru 2021. godine Grad Mostar izdvojio novac za izradu projektne dokumentacije “Olimpijskog bazena”, dalje od ove stavke se nije mnogo otišlo, osim što je Vlada Federacije BiH izdvojila 8 miliona KM za izgradnju objekta koje će sukcsesivno uplaćivati kako budu tekli radovi.

Danas je u medijima objavljena informacija da je kompanija “Ytong BH d.o.o. Tuzla”, koja je sinonim za modernu i efikasnu gradnju, odlučila donirati cjelokupan građevinski materijal neophodan za izvođenje zidarskih radova objekta Olimpijskog bazena u Mostaru.

“Svjesni smo šta za naše sportiste i našu zemlju znači izgradnja jednog ovakvog objekta koja se očekuje s velikom radošću”, poručio je u saopštenju za javnost Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije “Ytong BH“.

Evropski mediji o Lani Pudar: “Čudo od djeteta iz grada bez bazena”

Podsjetimo, nakon mnoštva uspjeha koje je postigla mlada mostarska plivačica Lana Pudar, pogotovo onih sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, grad Mostar je konačno odlučio preduzeti konkretne korake kako bi najuspješnija sportistkinja ovog grada konačno mogla trenirati “kod kuće”.

Vezane vijesti

Nakon jestivog ulja i žita, svijetu prijeti i nestašica kompjuterskih čipova

Kina je na posjetu visoke američke političarke Nancy Pelosi Tajvanu vrlo brzo odgovorila protivmjerama. Pored vojnih manevara, Kina…

Najvrednija bh. kompanija više nije “BH Telecom”

Telekom operateri su godinama najvrijednije kompanije u Bosni i Hercegovini, a tu je poziciju dugo vremena držao upravo…

I Putin “voli” novac: “Rusko-njemačka energetska saradnja je prioritet”

Rusko-njemačka energetska saradnja prioritet je Moskve, koja Berlin vidi kao jednog od svojih glavnih partnera, kazao je danas…
Total
0
Share