Rusima koji poginu ili postanu invalidi biće otpisani bankarski krediti

Ruski novac @Twitter

Krediti i hipoteke mobilisanih Rusa koji su poginuli ili dobili prvu grupu invaliditeta tokom ratnih dejstava u Ukrajini biće otpisani na teret banaka, izjavio je predsjednik Komiteta Državne dume za finansijska tržišta Anatolij Aksakov, prenosi “Tass”.

“Iako ovaj prijedlog još uvijek nije u aktuelnoj verziji dokumenta, njime se predviđa da poginula osoba ili invalid prve grupe više ne plaća rate kredita banci, odnosno automatski prestaju obaveze za sve strane u sporazumu“, dodao je Aksakov.

Na teret banaka

Narodni poslanik je naglasio da se državnim novčanim sredstvima neće otpisivati ​​krediti, već će se to raditi na teret samih banaka. Ovu je informaciju, napominje “Tass”, potvrdio i zamjenik ruskog ministra finansija, Aleksej Moisejev.

S druge strane, Ruska državna duma je na sjednici 27. septembra usvojila u prvom čitanju i zakon koji omogućava zajmoprimcima, koji su pozvani u vojsku po osnovu ugovora ili mobilizacije, da im se privremeno omogući zamrzavanje potrošačkih i hipotekarnih kredita tokom vremena trajanja vojne službe.

Vezane vijesti

Japan: Haos zbog prestanka podrške za “Internet Explorer”

Prije nekoliko dana, kompanija Microsoft ugasila je podršku za svoj internet pretraživač “Internet Explorer”, koji su nekada koristili…

Koliko treba imati pregleda godišnje da bi živjeli od YouTube-a

Na istoku Evrope je potrebno daleko manje YouTube posjetilaca kako bi se zaradila prosječna godišnja neto plata, nego…

Francuska zadala snažan udarac ruskoj ekonomiji

Francuska je danas zamrznula sredstva Centralne banke Ruske Federacije, saopštio je ministar ekonomije i finansija Francuske Bruno Le…
Total
0
Share