“Wizz Air” promoviše zimski odmor u Bosni i Hercegovini

Turisti na Bjelašnici @YouTube

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” uskoro uspostavlja nove letove sa gradovima u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno sa Sarajevom i Banja Lukom, i to iz jedne od svojih baza u njemačkom Hamburgu.

Tako sada putnici iz Sjeverne Njemačke mogu imati koristi od brze veze sa BiH, jer je vrijeme leta nešto manje od dva sata. Od sada će letovi za glavni grad BiH saobraćati svakog četvrtka i nedjelje, dok će se letovi za Banja Luku odvijati svakog utorka i subote.

“Ovo je posebno dobra vijest za putnike koji planiraju posjetu kući. Mnogi naši građani ovog dijela Njemačke nisu vidjeli svoje porodice još od početka pandemije“, navode iz PR službe aerodromu u Hamburgu.

Puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine

Nije slučajno što se mađarski avioprevoznik početkom zime oslanja na dvije nove linije za Bosnu i Hercegovinu. Osim putnika koji na prelazu godine žele posjetiti svoje porodice kod kuće, balkanska je zemlja privlačna i za ljubitelji zimskih sportova.

Nudi puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine, a istovremeno po niskim cijenama i sa puno slobodnog prostora za skijanje. Popularno skijalište Jahorina nalazi se upravo nedaleko od glavnog grada Sarajeva.

Vezane vijesti

Otkriveno zašto je Rusija, pokretanjem “Sjevernog toka-1”, vratila gas Evropi

Jučerašnji dan, odnosno 21. juli, mogao bi postati još jedna “tačka bez povratka” za Rusiju, obaj put u…

Finska granica: Rusija “namjerno” spaljuje gas namijenjen izvozu u EU

Ruski energetski gigant “Gazprom” na granici sa Finskom sagorijeva gas namijenjen izvozu u Evropsku uniju (EU), javlja u…

Međunarodna pomoć Ukrajini vrijedna više od 15 milijardi dolara

Šef Narodne banke Ukrajine Kiril Ševčenko rekao je da je trenutna međunarodna pomoć Ukrajini ekvivalentna vrijednosti većoj od…
Total
7
Share