“Wizz Air” promoviše zimski odmor u Bosni i Hercegovini

Turisti na Bjelašnici @YouTube

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” uskoro uspostavlja nove letove sa gradovima u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno sa Sarajevom i Banja Lukom, i to iz jedne od svojih baza u njemačkom Hamburgu.

Tako sada putnici iz Sjeverne Njemačke mogu imati koristi od brze veze sa BiH, jer je vrijeme leta nešto manje od dva sata. Od sada će letovi za glavni grad BiH saobraćati svakog četvrtka i nedjelje, dok će se letovi za Banja Luku odvijati svakog utorka i subote.

“Ovo je posebno dobra vijest za putnike koji planiraju posjetu kući. Mnogi naši građani ovog dijela Njemačke nisu vidjeli svoje porodice još od početka pandemije“, navode iz PR službe aerodromu u Hamburgu.

Puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine

Nije slučajno što se mađarski avioprevoznik početkom zime oslanja na dvije nove linije za Bosnu i Hercegovinu. Osim putnika koji na prelazu godine žele posjetiti svoje porodice kod kuće, balkanska je zemlja privlačna i za ljubitelji zimskih sportova.

Nudi puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine, a istovremeno po niskim cijenama i sa puno slobodnog prostora za skijanje. Popularno skijalište Jahorina nalazi se upravo nedaleko od glavnog grada Sarajeva.

Vezane vijesti

Transanadolski gasovod postat će alternativa Sjevernom toku za Evropu

Transanadolski gasovod, koji ide od Azerbejdžana preko Turske do grčke granice, biće jedina evropska alternativa oštećenim gasovodima “Sjeverni…

Ponovo može doći do problema sa nestašicom nafte

Ministar energetike Ujedninjenih arapskih emirata (UAE) Suhail al Mazroui rekao je za “Bloomberg” da će osiguranje zaliha nafte…

Supermarketi odbijaju prodavati Coca-Colu zbog poskupljenja

Lanac supermarketa “Edeka” odbio je da prodavati “Coca-Colu” nakon što je proizvođač najavio poskupljenje za njemačko tržište od…
Total
7
Share