“Wizz Air” promoviše zimski odmor u Bosni i Hercegovini

Turisti na Bjelašnici @YouTube

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” uskoro uspostavlja nove letove sa gradovima u Bosni i Hercegovini (BiH), odnosno sa Sarajevom i Banja Lukom, i to iz jedne od svojih baza u njemačkom Hamburgu.

Tako sada putnici iz Sjeverne Njemačke mogu imati koristi od brze veze sa BiH, jer je vrijeme leta nešto manje od dva sata. Od sada će letovi za glavni grad BiH saobraćati svakog četvrtka i nedjelje, dok će se letovi za Banja Luku odvijati svakog utorka i subote.

“Ovo je posebno dobra vijest za putnike koji planiraju posjetu kući. Mnogi naši građani ovog dijela Njemačke nisu vidjeli svoje porodice još od početka pandemije“, navode iz PR službe aerodromu u Hamburgu.

Puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine

Nije slučajno što se mađarski avioprevoznik početkom zime oslanja na dvije nove linije za Bosnu i Hercegovinu. Osim putnika koji na prelazu godine žele posjetiti svoje porodice kod kuće, balkanska je zemlja privlačna i za ljubitelji zimskih sportova.

Nudi puno snijega, planinski krajolik i raznolike padine, a istovremeno po niskim cijenama i sa puno slobodnog prostora za skijanje. Popularno skijalište Jahorina nalazi se upravo nedaleko od glavnog grada Sarajeva.

Vezane vijesti

Sa vlastitim posuđem u restorane ako želite hranu ponijeti kući?

Nova evropska uredba, o kojoj se već uveliko raspravlja, ima za cilj proširenje liste zabranjenih plastičnih proizvoda za…

Čajem žele platiti kupljenu naftu

U protekle četiri godine Šri Lanka je Iranu za kupljenu naftu morala isplatiti 251 milion dolara. S obzirom…

“Aerodrom Sarajevo” dostigao brojeve putnika prije pandemije

“Aerodrom Sarajevo” je u prvom mjesecu ove godine prevezao 56.521 putnika, što predstavlja tek 3,2% manje putnika u…
Total
0
Share