Kako narendati cveklu, a da ne zaprljate ruke?

Cvekla – Facebook

Mnogi kuhari baš ne vole proces rendanja cvekle na rendi. Ovo je prilično naporan proces, nakon kojeg će biti potrebno dugo i temeljito prati kontaminirane ruke.

Prilikom rendanja cvekle možete koristiti normalne tanke rukavice. Međutim još jedan jednostavan način da olakšate ovaj težak proces je korištenje najjeftinijeg biljnog ulja prilikom rendanja. Njime namažite rendu, pa na nju izrendajte cveklu. Kuhinjsko posuđe će biti mnogo lakše oprati nakon procesa rendanja.

Mnogi kuhari sebi olakšavaju život sa limunovim sokom i sirćetom. Oni će pomoći u zaštiti rende od kontaminacije. Ali nakon takvog postupka obavezno dobro operite ruke i nanesite kremu.

Vezane vijesti

Bosanski lonac – tradicija i neponovljivo bogatstvo okusa

Prva asocijacija na ovo jelo jeste njegovo bogatstvo okusa, ali prvenstveno njegova vizuelna percepcija zbog mnoštva različitih sastojaka…

Pizza od hljeba sa kojom nema prejedanja

Ko još ne voli pizzu? Ima ih različitih, domaćih ili kupovnih, a prave se jako brzo i to…

Konačno u prodaji luk koji vas neće “tjerati” na suze

Crvene oči i suze tokom rezanja luka ostat će prošlost, jer će već od sljedeće sedmice ovaj prehrambeni…
Total
0
Share