Konačno u prodaji luk koji vas neće “tjerati” na suze

Crveni luk @pixabay.com

Crvene oči i suze tokom rezanja luka ostat će prošlost, jer će već od sljedeće sedmice ovaj prehrambeni proizvod biti dostupan u Velikoj Britaniji.

Britanska kompanija “Waitrose” objavila je da će se sljedeće sedmice u njenim radnjama moći kupiti “Sunion”, crveni luk koji vas neće “tjerati” na suze dok ga režete ili pripremate za jelo.

U saopštenju za javnost se navodi da je bilo potrebno čak 30 godina kako bi se “modifikovani” luk doveo do savršenstva, ne izazivajući svima poznati neželjeni efekat kod ljudi.

Konačno i u Evropi

Međutim, iako bi vas luk “Sunion” mogao zaštititi od suza, njegova cijena bi vas ipak mogla (ponovo) rasplakati.

Pakovanje od tri komada “Sunion” luka koštaće 1,50 funti (1,8 eura), što je otprilke tri puta veća cijena od pakovanja “standardnog” crvenog luka.

Utrka za modificiranjem crvenog luka “bez popratnog efekta suza” bila je duga, a naučnici širom svijeta decenijama su radili na odgovarajućem proizvodu. Inače, “Sunion” luk je lansiran u SAD još prije četiri godine, ali je u kontinentalnu Evropu stigao tek prošle godine.

Vezane vijesti

Svekrvin aromatični krompir – jelo rustikalnog i jedinstvenog ukusa

Želite li pojesti nešto ukusno, ali nemate vremena za kuhanje? Predlažemo da ove aromatične krompire pripremite na rustikalni…

Francuski McDonald’s testira nove proizvode, nema više pomfrita

McDonald’s Francuska će svojim kupcima od 7. marta, na period od “maksimalno četiri sedmice”, umjesto svima omiljenog pomfrita…

Hit na tržištu: Proizvedeno plavo pivo

Jedna je pivara proizvela prvo plavo pivo na svijetu. Piće je nastalo kao rezultat međusobne saradnje između jedne…
Total
0
Share