Konačno u prodaji luk koji vas neće “tjerati” na suze

Crveni luk @pixabay.com

Crvene oči i suze tokom rezanja luka ostat će prošlost, jer će već od sljedeće sedmice ovaj prehrambeni proizvod biti dostupan u Velikoj Britaniji.

Britanska kompanija “Waitrose” objavila je da će se sljedeće sedmice u njenim radnjama moći kupiti “Sunion”, crveni luk koji vas neće “tjerati” na suze dok ga režete ili pripremate za jelo.

U saopštenju za javnost se navodi da je bilo potrebno čak 30 godina kako bi se “modifikovani” luk doveo do savršenstva, ne izazivajući svima poznati neželjeni efekat kod ljudi.

Konačno i u Evropi

Međutim, iako bi vas luk “Sunion” mogao zaštititi od suza, njegova cijena bi vas ipak mogla (ponovo) rasplakati.

Pakovanje od tri komada “Sunion” luka koštaće 1,50 funti (1,8 eura), što je otprilke tri puta veća cijena od pakovanja “standardnog” crvenog luka.

Utrka za modificiranjem crvenog luka “bez popratnog efekta suza” bila je duga, a naučnici širom svijeta decenijama su radili na odgovarajućem proizvodu. Inače, “Sunion” luk je lansiran u SAD još prije četiri godine, ali je u kontinentalnu Evropu stigao tek prošle godine.

Vezane vijesti

Jeste li znali? Uskladišteni krompir zaštitite s par listova oraha

Krompir je svima dobro poznata višegodišnja zeljasta biljka iz porodice “Solanaceae”, u koju također spadaju i paradajz, paprika,…

Tiktok će od sada isporučivati hranu

Smiješni video zapisi kuhanja i plesa? Društvena mreža “Tiktok” poznata je također i po svojim trendovima koji podstiču…

Japanci napravili ekran koji se može lizati

Jedan japanski profesor razvio je prototip televizijskog ekrana koji se može polizati i time saznati o kojim okusima…
Total
0
Share