Sastojak koji okus kafe čini još boljim, a nije mlijeko ili šećer

Šoljica kafe @unsplash.com

Kafa je prva stvar koju većina ljudi traži kada ujutro ustane iz kreveta. Aroma i sadržaj kofeina čine ga jednim od najpopularnijih pića na planeti i neizbježan je za većinu nas na početku dana.

Šoljica kafe ima samo pet kalorija i dolazi sa antioksidansima i sastojcima s protivupalnim svojstvima, donosi dobrobiti srcu i mozgu i pomaže u smanjenju rizika od dijabetesa. Međutim, mliječni proizvodi i šećer mogu značajno povećati udio masti i šećera u šoljici.

Ukus i bogatstvo

Srećom, postoji jednostavno rješenje za ublažavanje gorkog okusa kafe bez pribjegavanja šećeru ili mliječnim proizvodima. Samo dodajte malo cimeta u kafu prije nego je prokuhate ili procijedite, otprilike četvrtinu kašičice za svaku šoljicu.

Nakon što to učinite prvi put, postat ćete ovisni. U kući će mirisati kao u pekari, a kafa će dobiti suptilan, ali prijatan osjećaj začinjenosti. Daće joj ukus i bogatstvo, bez potrebe za dodavanjem bilo čega drugog.

Vezane vijesti

Džaba im ovaj “Lažni McDonald’s”, jer nije isti bez Coca-Cole

“Sve je isto kao i ranije, samo je kola lošija”, kazao je neimenovani mladić u nedjelju popodne, dok…

Meso krokodila duplo jeftinije od svinjetine

Zbog rasta cijena svinjskog mesa, sve više ljudi se okreće krokodilima kao alternativi. Meso gmizavaca ne samo da…

Hrana koju ne biste trebali jesti sa hotelskog “švedskog stola”

Mnogi ljudi, kada putuju, traže hotele koji nude, ako ne pune obroke, onda barem doručak. Naravno, ne može…
Total
0
Share