“Kralj luksuzne ulične odjeće” iz Louis Vuittona umro u 41. godini

Virgil Abloh @YouTube

Zvijezda milenijumske generacije i “kralj luksuzne ulične odjeće”, američki dizajner Virgil Abloh, kreator muških kolekcija Louis Vuittona, preminuo je od raka u nedjelju, u 41. godini.

Prvi tamnoputi svjetski priznati modni dizajner, angažovan na afirmaciji afroameričke kulŧure i veliki ljubitelja hip-hopa, još 2018. godine dobio je jednu od najpoželjnijih pozicija u svijetu mode u okviru brenda Louis Vuitton.

Maligni tumor u srcu

“‘LVMH grupacija’, ‘Louis Vuitton House’ i ‘Off-Whiŧe’ sa velikim bolom objavljuju odlazak Virgila Abloha, koji je preminuo u nedjelju, 28. novembra, od raka s kojim se borio već nekoliko godina”, napisano je na Twitter profilu “LVMH grupacije”.

Podaci: Twitter

Sin imigranta iz Gane, Virgil Abloh je bio oženjen, i otac je dvoje djece, Lowea i Graya. Bolest s kojom se borio dvije godine nikada nije objavljena u javnosŧi.

“Odabrao je da se bori privatno nakon što mu je 2019. godine dijagnosticirana “srčana angiosarkoma“, rijetki maligni tumor koji se nalazi u njegovom srcu, saopštila je njegova porodica u objavi na Insŧagramu.

Vezane vijesti

Blogerica objasnila kako nositi grudnjak uz “haljine otvorenih leđa”

Jedan od većih poroblema sa kojima se žene susreću jeste kako efikasno “upariti” dvije stvari, odnosno u ovom…

Rusi ostaju i bez gaća: “Calvin Klein” zvanično napušta rusko tržište

Američka kompanija “PVH Corp.”, koja posjeduje brendove “Tommy Hilfiger”, “Calvin Klein”, “Warner’s” i druge, odobrila je odluku da…

Kako na ulici razlikovati ljubavnicu od udate žene?

Malo ljudi zna da je zapravo vrlo lahko razlikovati ljubavnicu od udate žene. Dovoljno je samo obratiti pažnju…
Total
0
Share