“Kralj luksuzne ulične odjeće” iz Louis Vuittona umro u 41. godini

Virgil Abloh @YouTube

Zvijezda milenijumske generacije i “kralj luksuzne ulične odjeće”, američki dizajner Virgil Abloh, kreator muških kolekcija Louis Vuittona, preminuo je od raka u nedjelju, u 41. godini.

Prvi tamnoputi svjetski priznati modni dizajner, angažovan na afirmaciji afroameričke kulŧure i veliki ljubitelja hip-hopa, još 2018. godine dobio je jednu od najpoželjnijih pozicija u svijetu mode u okviru brenda Louis Vuitton.

Maligni tumor u srcu

“‘LVMH grupacija’, ‘Louis Vuitton House’ i ‘Off-Whiŧe’ sa velikim bolom objavljuju odlazak Virgila Abloha, koji je preminuo u nedjelju, 28. novembra, od raka s kojim se borio već nekoliko godina”, napisano je na Twitter profilu “LVMH grupacije”.

Podaci: Twitter

Sin imigranta iz Gane, Virgil Abloh je bio oženjen, i otac je dvoje djece, Lowea i Graya. Bolest s kojom se borio dvije godine nikada nije objavljena u javnosŧi.

“Odabrao je da se bori privatno nakon što mu je 2019. godine dijagnosticirana “srčana angiosarkoma“, rijetki maligni tumor koji se nalazi u njegovom srcu, saopštila je njegova porodica u objavi na Insŧagramu.

Vezane vijesti

Porodica o Georgini: “Napisao sam Ronaldu na Facebooku da ima najgoru ženu pored sebe”

Život Georgine Rodriguez se promijenio otkako je upoznala najpoznatijeg fudbalera na svijetu, Cristiana Ronalda. Nakon siromašnog djetinjstva, manekenka…

“Dizajnerska” gumena torba za namirnice od 1.250 dolara

Modna kuća “Balenciaga” i brend “Crocs” nastavljaju saradnju, a ovaj put je riječ o perforiranim gumenim torbama i…

Tajna ljepote Angeline Jolie

Svi se pitaju – kako slavne žene godinama održavaju i čuvaju svoju ljepotu? Gotovo sve žene na ovom…
Total
0
Share