“Kralj luksuzne ulične odjeće” iz Louis Vuittona umro u 41. godini

Virgil Abloh @YouTube

Zvijezda milenijumske generacije i “kralj luksuzne ulične odjeće”, američki dizajner Virgil Abloh, kreator muških kolekcija Louis Vuittona, preminuo je od raka u nedjelju, u 41. godini.

Prvi tamnoputi svjetski priznati modni dizajner, angažovan na afirmaciji afroameričke kulŧure i veliki ljubitelja hip-hopa, još 2018. godine dobio je jednu od najpoželjnijih pozicija u svijetu mode u okviru brenda Louis Vuitton.

Maligni tumor u srcu

“‘LVMH grupacija’, ‘Louis Vuitton House’ i ‘Off-Whiŧe’ sa velikim bolom objavljuju odlazak Virgila Abloha, koji je preminuo u nedjelju, 28. novembra, od raka s kojim se borio već nekoliko godina”, napisano je na Twitter profilu “LVMH grupacije”.

Podaci: Twitter

Sin imigranta iz Gane, Virgil Abloh je bio oženjen, i otac je dvoje djece, Lowea i Graya. Bolest s kojom se borio dvije godine nikada nije objavljena u javnosŧi.

“Odabrao je da se bori privatno nakon što mu je 2019. godine dijagnosticirana “srčana angiosarkoma“, rijetki maligni tumor koji se nalazi u njegovom srcu, saopštila je njegova porodica u objavi na Insŧagramu.

Vezane vijesti

Rusija će zauvijek biti isključena iz izbora za “Miss Universe”

“Organizatori takmičenja žele da zauvijek isključe Rusiju sa međunarodnog takmičenja ljepote Miss Universe”, objavila je pobjednica Miss Ukrajine…

Ženama su privlačniji muškarci koji nose zaštitne maske

Novi tip virusa korona, koji se u Kini pojavio krajem 2019. godine, a početkom 2020. počeo da se…

Prelijepa djevojka sa Downovim sindromom je nova “Gucci” manekenka

Potpuno nova kampanja modne kuće “Gucci”, dolazi kako bi “kontrirala” svim stereotipima do sada. Njihova nova manekenka se…
Total
0
Share