Kraljica Leticija očarala prisutne u “svekrvinoj haljini”

U svekrvinoj haljini nakon više od 40 godina @Twitter

Španska kraljica Leticija očito je “preturala” po svekrvinoj garderobi kako bi pronašla odjeću kojoj će udahnuti novi život.

Kraljica se pridružila svom suprugu, kralju Felipeu, kako bi u ponedjeljak prisustvovala prijemu akreditovanog diplomatskog kora u Kraljevskoj palati u Madridu. Za ovu posebnu priliku odjenula je Valentino haljinu koja se sastojala od zelene suknje i cvjetne bluze sa prozirnim rukavima.

Mediji su odmah primjetili da je zanimljivost ove haljine i ta da je ista nekada pripadala Felipeovoj majci – kraljici Sofiji.

“Probuđena” moda nakon više od 40 godina

Sofija, supruga bivšeg španskog kralja Huana Karlosa, nosila je haljinu tokom posjete Njemačkoj još davne 1977. godine, što znači da je Leticia dala novi život outfitu nakon više od 40 godina od prvog pojavljivanja u javnosti.

Danas već nije neuobičajeno da kraljevske dame nose odjeću iz ranijih epoha, pa time kraljica Leticija nije presedan. Švedska princeza Viktorija prisustvovala je dodjeli Nobelovih nagrada 2018. godine noseći prekrasnu roze-sivu haljinu bez naramenica koja je ranije pripadala njenoj majci, kraljici Sylviji. Haljinu Nine Ricci, koja ima ogromnu traku na leđima, Sylvia je nosila na istom događaju, ali 1995. godine.

Vezane vijesti

Jednostavan trik koji skriva podočnjake i bore

Tokom godina, sve više i više bora i promjena boje kože pojavljuje se oko naših očiju. I uprkos…

Naučnici dokazali da lijepi ljudi imaju veći imunitet

Prekrasan izgled može ukazivati ​​na visok imunitet, otkrili su istraživači sa “Teksaškog kršćanskog univerziteta”. O tome su objavili…

Ženama su privlačniji muškarci koji nose zaštitne maske

Novi tip virusa korona, koji se u Kini pojavio krajem 2019. godine, a početkom 2020. počeo da se…
Total
1
Share