Kraljica Leticija očarala prisutne u “svekrvinoj haljini”

U svekrvinoj haljini nakon više od 40 godina @Twitter

Španska kraljica Leticija očito je “preturala” po svekrvinoj garderobi kako bi pronašla odjeću kojoj će udahnuti novi život.

Kraljica se pridružila svom suprugu, kralju Felipeu, kako bi u ponedjeljak prisustvovala prijemu akreditovanog diplomatskog kora u Kraljevskoj palati u Madridu. Za ovu posebnu priliku odjenula je Valentino haljinu koja se sastojala od zelene suknje i cvjetne bluze sa prozirnim rukavima.

Mediji su odmah primjetili da je zanimljivost ove haljine i ta da je ista nekada pripadala Felipeovoj majci – kraljici Sofiji.

“Probuđena” moda nakon više od 40 godina

Sofija, supruga bivšeg španskog kralja Huana Karlosa, nosila je haljinu tokom posjete Njemačkoj još davne 1977. godine, što znači da je Leticia dala novi život outfitu nakon više od 40 godina od prvog pojavljivanja u javnosti.

Danas već nije neuobičajeno da kraljevske dame nose odjeću iz ranijih epoha, pa time kraljica Leticija nije presedan. Švedska princeza Viktorija prisustvovala je dodjeli Nobelovih nagrada 2018. godine noseći prekrasnu roze-sivu haljinu bez naramenica koja je ranije pripadala njenoj majci, kraljici Sylviji. Haljinu Nine Ricci, koja ima ogromnu traku na leđima, Sylvia je nosila na istom događaju, ali 1995. godine.

Vezane vijesti

Rusi ostaju i bez gaća: “Calvin Klein” zvanično napušta rusko tržište

Američka kompanija “PVH Corp.”, koja posjeduje brendove “Tommy Hilfiger”, “Calvin Klein”, “Warner’s” i druge, odobrila je odluku da…

Rusija će zauvijek biti isključena iz izbora za “Miss Universe”

“Organizatori takmičenja žele da zauvijek isključe Rusiju sa međunarodnog takmičenja ljepote Miss Universe”, objavila je pobjednica Miss Ukrajine…

“Balenciaga” prodaje muške satenske cipele “sa mašnom” za 925 dolara

Francuski modni brend “Balenciaga” počeo je sa prodajom satenskih cipela za muškarce, objavljeno na službenoj internet stranici brenda.…
Total
1
Share