Kraljica Leticija očarala prisutne u “svekrvinoj haljini”

U svekrvinoj haljini nakon više od 40 godina @Twitter

Španska kraljica Leticija očito je “preturala” po svekrvinoj garderobi kako bi pronašla odjeću kojoj će udahnuti novi život.

Kraljica se pridružila svom suprugu, kralju Felipeu, kako bi u ponedjeljak prisustvovala prijemu akreditovanog diplomatskog kora u Kraljevskoj palati u Madridu. Za ovu posebnu priliku odjenula je Valentino haljinu koja se sastojala od zelene suknje i cvjetne bluze sa prozirnim rukavima.

Mediji su odmah primjetili da je zanimljivost ove haljine i ta da je ista nekada pripadala Felipeovoj majci – kraljici Sofiji.

“Probuđena” moda nakon više od 40 godina

Sofija, supruga bivšeg španskog kralja Huana Karlosa, nosila je haljinu tokom posjete Njemačkoj još davne 1977. godine, što znači da je Leticia dala novi život outfitu nakon više od 40 godina od prvog pojavljivanja u javnosti.

Danas već nije neuobičajeno da kraljevske dame nose odjeću iz ranijih epoha, pa time kraljica Leticija nije presedan. Švedska princeza Viktorija prisustvovala je dodjeli Nobelovih nagrada 2018. godine noseći prekrasnu roze-sivu haljinu bez naramenica koja je ranije pripadala njenoj majci, kraljici Sylviji. Haljinu Nine Ricci, koja ima ogromnu traku na leđima, Sylvia je nosila na istom događaju, ali 1995. godine.

Vezane vijesti

Jednostavan trik koji skriva podočnjake i bore

Tokom godina, sve više i više bora i promjena boje kože pojavljuje se oko naših očiju. I uprkos…

Ronaldova supruga zablistala na crvenom tepihu u Cannesu

Lijepa Georgina Rodriguez, supruga poznatog fudbalera Cristiana Ronalda, podijelila je na društvenim mrežama nekoliko fotografija sa Francuske rivijere.…

Jennifer Lopez otkrila tajnu ljepote i mladosti: Zavodnica sa 53 godine

Jennifer Lopez, 53-godišnja svjetski poznata glumica i pjevačica, otkrila je tajne svoje ljepote i mladosti, navodeći da je…
Total
0
Share