Kraljica Leticija očarala prisutne u “svekrvinoj haljini”

U svekrvinoj haljini nakon više od 40 godina @Twitter

Španska kraljica Leticija očito je “preturala” po svekrvinoj garderobi kako bi pronašla odjeću kojoj će udahnuti novi život.

Kraljica se pridružila svom suprugu, kralju Felipeu, kako bi u ponedjeljak prisustvovala prijemu akreditovanog diplomatskog kora u Kraljevskoj palati u Madridu. Za ovu posebnu priliku odjenula je Valentino haljinu koja se sastojala od zelene suknje i cvjetne bluze sa prozirnim rukavima.

Mediji su odmah primjetili da je zanimljivost ove haljine i ta da je ista nekada pripadala Felipeovoj majci – kraljici Sofiji.

“Probuđena” moda nakon više od 40 godina

Sofija, supruga bivšeg španskog kralja Huana Karlosa, nosila je haljinu tokom posjete Njemačkoj još davne 1977. godine, što znači da je Leticia dala novi život outfitu nakon više od 40 godina od prvog pojavljivanja u javnosti.

Danas već nije neuobičajeno da kraljevske dame nose odjeću iz ranijih epoha, pa time kraljica Leticija nije presedan. Švedska princeza Viktorija prisustvovala je dodjeli Nobelovih nagrada 2018. godine noseći prekrasnu roze-sivu haljinu bez naramenica koja je ranije pripadala njenoj majci, kraljici Sylviji. Haljinu Nine Ricci, koja ima ogromnu traku na leđima, Sylvia je nosila na istom događaju, ali 1995. godine.

Vezane vijesti

Danas je simbol ženstvenosti: Prva visoka potpetica nekada je bila dizajnirana za mesare

Ističe duge noge, sugeriše eleganciju i ženstvenost, a ujedno pokreće i maštu mnogih. Cipele sa visokom potpeticom smatraju…

Lady Gaga zablistala u prozirnoj haljini na premijeri filma “House of Gucci”

Lady Gaga se, nakon dužeg perioda odsustva iz javnosti, sinoć konačno prošetala crvenim tepihom na britanskoj premijeri svog…

Tajna ljepote Angeline Jolie

Svi se pitaju – kako slavne žene godinama održavaju i čuvaju svoju ljepotu? Gotovo sve žene na ovom…
Total
1
Share