Pet zabranjenih artikala u garderobi dama starijih od 50 godina

Uska majica / Facebook

Vrlo često žene u odrasloj dobi nemaju vremena za kupovinu, pa odu u prvu prodavnicu i kupe odjeću koja im je udobna. Bez obzira da li im dotična stvar odgovara ili ne.

Međutim, stilisti su odlučni da na ovaj način samo dodaju “dodatne godine” svojim godinama. Postoji odeća koju ne bi trebalo da nose dame starije od 50 godina. Osim što ih čine starima, uvijek ih čine smiješnim.

Evo šta je najbolje zaboraviti ako ste već napunili pedesetu:

Havajske košulje

Sada je ljeto i nije nimalo čudno da svi želimo više boja. Međutim, takav utisak izgleda vrlo nespretno na starijoj ženi. Da ne spominjemo da naglašava svaki dodatni centimetar u struku.

Kratka suknja

Ako ne znate kako nositi kratke suknje nakon 40. godine, onda je bolje da ih uopšte ne nosite! Ovo je odjeća koja pristaje djevojkama sa savršenom figurom. Zato poslovna žena nikako ne može nositi ovako nešto u kancelariji, na važnom sastanku ili večeri u restoranu.

Ako toliko želite da nosite mini suknju, dobro je da se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila. Prije svega odaberite modele A-siluete ravnog kroja. Drugo – suknja treba da bude ili crna ili pastelna i treće – vaš izgled uvijek treba da bude slojevit.

Leopard print

Nije tajna da leopard print vizualno čini da žena izgleda punije. Zato su pantalone, haljine ili suknje s takvim printom ono što se ne može nositi nakon 50-te. U njima ćete izgledati smiješno. Bolje je kladiti se na aktuelne modele.

Cipele sa visokim potpeticama

Cipele sa visokom potpeticom su štetne za stopala. I nešto veoma važno – izgledaju vulgarno na zrelim ženama. Upravo iz tih razloga one bi za vas trebali postati tabu. Najbolje je kladiti se na bijele patike ili cipele s niskom platformom. Na ovaj način ćete izgledati sa stilom i osjećati se ugodno.

Uske majice

Uska majica je još jedna zabranjena stvar koju ne možete nositi nakon 45 godina. Istaknut će sve nesavršenosti kože na vratu i grudima. Definitivno će naglasiti i vaš stomak ako ga imate. Bolje je obući nešto što je oversized.

Vezane vijesti

Ako vam kosa ne raste, vjerovatno radite ovih 5 grešaka

Postoji nekoliko uobičajenih grešaka koje većina nas čini kada je u pitanju njega kose, ubrzavajući njeno opadanje ili…

Tajna ljepote Angeline Jolie

Svi se pitaju – kako slavne žene godinama održavaju i čuvaju svoju ljepotu? Gotovo sve žene na ovom…

Panika među Ruskinjama jer nedostaje proizvod koji brine o njihovoj ljepoti

Ruske klinike pripremaju se za nestašicu važnog proizvoda zbog sankcija i rata u Ukrajini, objavio je u četvrtak…
Total
0
Share